Mäkisellä epäonnea Norjan PM:ssä

Viikonloppu Vålerin radalla alkoi Mäkisen osalta mukavasti, vaikkakin kelit olivat juuri sellaiset kuin pelättiinkin: satoi ja paistoi vuorotellen.

Perjantain harjoituksissa ensin oli puolimärkä keli, toisessa oli kuivaa ja kolmannessa satoi kaatamalla, mutta kaiken kaikkiaan Mäkinen pääsi hyvään vauhtiin jo perjantaina ja tottui rataan nopeasti.

Lauantaina vuorossa olivat aika-ajot, joita oli ensin kaksi normaalia ja niistä kahdakselle parhaalle järjestettiin vielä myöhemmin illalla oma superpole. Superpolessa ratkaistiin lopullinen lähtöjärjestys.

Ensimmäisessä aika-ajossa Mäkinen pääsi heti hyvään rytmiin ja nakutteli tasaisesti parempia aikoja ollen kahdeksas.

– Olisi voinut mennä jopa paremmin mutta meillä ei valitettavasti ollut sopivaa uuttaa rengasta kuin toiseen aika-ajoon, totesi kärkikuskista noin kaksi sekuntia jäänyt Mäkinen.

Toiseen aika-ajoon laitettiin sitten uudet renkaat alle ja muutettiin pyörää hieman jäykemmäksi. S tuntui toimivan. Pikku hiljaa ajat paranivat ja lopulta Mäkinen paransi aamun aikaansa 1,6 sekuntia.

Mäkinen jäi kärjestä enää 0,7 sekuntia, eli tiukkaa oli. Lopulta sijoitus kuudes ja paikka superpole-  aika-ajoon oli varmistettu.

Superpoleen alle laitettiin hieman käytetyt pehmeät renkaat. Mäkinen sai ajettua 2 kierrosta ja seuraavan alussa hän ajautui ulos kovasta vauhdista ja kaatui.

Pyörä sai sen verran kipeää, että sitä ei saatu valitettavasti enää korjattua ajokuntoon, vaan pyyhe jouduttiin heittämään kehään.

Mäkinen ei onneksi loukannut itseään sen kummemmin: vain naarmuja ja kipeitä paikkoja pyörityksen jälkeen.

Vålerin 3/4 PM-osakilpailu oli Mäkisen osalta valitettavasti siinä. Nyt pyörä laitetaan kuntoon ja katsotaan mitä budjetti antaa myöden. Sen jälkeen tehdään päätöksiä jatkon osalta.

Pisteiden metsästys jatkuu Anderstorpin radalla Etelä-Ruotsissa syyskuun lopulla.

Uusin numero