Mäkinen selätti Barcelonan kauhunhetket – kausi jatkuu Albaceten radalla

Team Leopard Stratosin Yamahalla kilpaileva Mäkinen, 22, joutui hyppäämään jarrunsa kadottaneen pyöränsä selästä Barcelonan Montmelon radalla nopeuden tapaillessa 290 km/h:ta.

– Barcelonassa sattuneen järkyttävän onnettomuuden saavuttama julkisuus yllätti meidät kaikki. Kansainvälisiäkin yhteydenottoja on tullut runsaasti ja on kehuttu Nikon toimintaa tuossa hirveässä tilanteessa, todetaan tiimin tiedotteessa.

Juuri nyt näyttää hyvältä, mutta Mäkisen olkapään todellinen kunto ilmenee vasta tositoimissa radalla, kun urakka käynnistyy tänään ajettaville harjoituksilla. Kauden viides EM-osakilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntai täydentää tältä osin tuplaviikonvaihteen.

– Barcolonassa loukkaantunut olkapää kestää ajamisen kuormitusta. Käsi on suht hyvässä kunnossa, mutta kunto selviää vain ajamalla. Lääkäri antoi luvan ajaa, eli mitään riskiä ei sen suhteen ole, että käsi jotenkin kärsisi tulevista koitoksista, mutta paraneminen on edelleen käynnissä ja niillä eväillä mennään, kertoo sinnikäs taistelija.

Mäkinen on yksityiskuljettajien, eli niin sanotun privateers-luokan pisteissä toisena. Kaikki kuljettajat mukaan luettuna sijoitus EM-sarjassa on Albaceteen tultaessa yhdeksäs.

– Barcelonassa sattunut dramaattinen onnettomuus on käsitelty ja onneksi Yamaha on saatu rakennettua kuntoon täystuhon jäljiltä. Edessä on joukkorahoituksen järjestäminen tuhojen kattamiseksi, Mäkinen viittaa kannatustarrojensa myyntikampanjaan.
 

Uusin numero