Mäkinen käynnisti valmistautumisen CEV-sarjaan Albaceten radalla

– Kauan odotettu ensitapaaminen uuden Yamahan tiimin porukoiden kanssa oli viimein keskiviikkona Albaceten radalla. Keli oli valitettavasti sateinen ja oikeastaan aika kylmäkin mutta ei se haitannut vaan fiilis oli kyllä korkealla ja odotukset uuden ”työkalun” suhteen korkealla, kertoo Mäkinen.

Yamahan uutukainen tosiaan niin tuore malli, että matkan varrelle saattaisi tulla ongelmia kisatarvikkeiden ja varaosien kanssa. Ja niinhän tässä kävi, että Yamaha oli ennen testitilaisuutta jousitusta lukuun ottamatta täysin ”katu”-kunnossa.

– Ensimetrit saatiin tiimin toimesta tallennettua videolle ja pätkä löytyy Team Stratoksen facebook-sivulta.

Märkä ja kylmä rata asetti haasteensa tutustumiseen, mutta jo ensimetreistä alkaen Mäkinen tunsi pyörän olevan loistava ajaa. Se kääntyi hienosti mutkiin ja elektroniikka toimi hienosti liukkaalla alustalla.

Mäkinen sai ajettua vajaat kymmenen kierrosta, kunnes sattui se mitä eniten aina näissä hommissa ei halua sattuvan. Tulleessaan pääsuoran jarruun, etupyörä lukkiintui nanosekunniksi, pyörä nurin ja vauhdilla turpeeseen.

– Se oli sitten siinä ne testit, harmittelee Mäkinen.

– Kun varaosia valitettavasti ei ollut yhtään olemassa, joudutaan odottelemaan niitä saadaksemme pyörä ajokuntoon ja toivomme hartaasti, että seuraaviin testeihin mennessä kaikki olisi taas kunnossa.

Mäkinen ajaa seuraavan testisession Portimaon radalla Portugalissa 14.-15. huhtikuuta. Portimaossa ajetaan myös kauden ensimmäinen kisaviikonloppu 25.-26. huhtikuuta.

– Toivottavasti kaikki menee hyvin pyörän kanssa ja edessä on hyviä kilometrejä ennen kisaa. Yhteenvetona testistä jäi tietysti hieman alavireinen tunnelma, mutta tämä on niin tuttua tässä lajissa, eikä niitä kannata jäädä sen enempää miettimään. Pääasia on kuitenkin, että Niko on täydessä iskussa, selvisi ilman vammoja hurjasta kaatumisesta ja odottaa innolla jo seuraavaa tilaisuutta, todetaan tiimin tiedotteessa.