Mäkinen kasvatti pistejohtoa EM-sarjassa

Kauden 2016 viides kilpailuviikonloppu Portimaossa, Portugalissa on nyt ajettu. Koko viikonloppu oli hyvä, vaikkei Privateers-luokan voittoja tällä kerralla tullutkaan.

Etukäteen oli jo tiedossa, että Portimaon viikonloppu tulisi olemaan varmaan kauden vaikein, sillä ajotauko oli pitkä ja kuljettajat, jotka ajoivat niin sanotulla kotiradalla tulisivat olemaan vahvoilla. Järkevällä ja laskelmoivalla taktiikalla lähdettiin viikonlopun kilpailuihin, ja sillä myös onneksi lopetettiin.

Ensimmäisen kilpailun yhdeksäs ja toisen kilpailun seitsemäs sija toivat sen verran pisteitä, että Niko nousi Superbike-luokassa nyt sijalle seitsemän ja Privateers-luokan kärkipaikka säilyi ja johtomarginaali kasvoi 25 pisteeseen.

Palataanpa taas hieman sunnuntain kilpailutapahtumiin

Ensimmäinen kilpailu lähti käyntiin hyvin ja Niko nousi ensimmäisen kierroksen aikana kuudennelle sijalle.

Pari kierrosta Niko sai pidettyä sijoituksen, mutta sitten pari kilpakumppania meni ohi.
Tapahtumia riitti ja Niko sai ajettua hyviä kierroksia, mutta kun rengas alkoi lipsua ja varikkotaulussa oli kolmossija Privateers luokassa, Niko otti lopun rauhallisesti haastamatta edellä ajavaa Magalhaesia.

Oli siis tyytyminen yhdeksänteen sijaan kilpailussa ja kolmanteen  sijaan Privatersissa, mutta Magalhaes sai vain neljä pistettä kiinni. Se tyydytti meitä kaikkia.

Toinen kisa oli aika lailla ensimmäisen toisinto. Niko oli jälleen saanut ohitettua pari kaveria. Kierroksien karttuessa muutama kaveri pääsi ohi ja valitettavasti taistelun katkaisi kierroksella ohitukset kun Niko jäi pahasti pussiin ja menetti 3. viimeisellä kierroksella kaksi sekuntia edellä ajaneeseen ryhmään.

Tilanteen kuittasi kuitenkin viimeisen mutkan ohitus tallikaverista ja maalissa hän oli seitsemäntenä. Eroa Llanoon 0,10 sekuntia Nikon eduksi. Privateers-luokan toinen sija toi kumminkin hyvin pisteitä, eli 20.

Näillä hyvillä sijoituksilla Niko jatkaa Privateers-luokan kärjessä ja piste-ero kasvoi siis 25 pisteeseen.