Mäkinen hyökkää tuplapisteiden kimppuun Superbiken EM-sarjassa

Leopard Stratos-tiimin Yamahalla kilpaileva Mäkinen luonnehtii Aragonia sarjan yhdeksi vaikeimmaksi radaksi. Lisäoppia MotoGP-sarjaankin kuuluvasta Aragonista tosin tarttui siellä vapun tienoilla ajettujen testien merkeissä.

– Testit sujuivat jälleen mukavasti ja positiivinen kehitys jatkui myös siellä. Viime vuotisiin kierrosaikoihin tuli parannusta ja ajo maistui mukavalta, todetaan Mäkisen tiedotteessa.

Mäkinen on linjannut selkeät tavoitteet sunnuntaina ajettaviin kisaeriin.

– Aragoniin lähdetään sillä mielellä, että taistellaan Privaters-luokan voitosta ja kympin sakkiin koko kisassa.

Mäkinen poimi siis kauden avauksesta Privaters- eli yksityiskuljettajien ryhmän korkeimmat pisteet, sekä edelleen viidennen sijan Superbike-luokan kaikki kuljettajat mukaan luettuna.

EM-sarjan suomalaiskuljettajista Privaters-ryhmään on Mäkisen lisäksi sijoitettu hänet tiimikaverinsa Mika Höglund ja Motomarket Racingin BMW-kuljettaja Valter Patronen. Yksityiskuljettajan Euroopan mestaruuden viime vuonna saavuttanut Motomarket Racingin Eeki Kuparinen sen sijaan kilpailee Kawasakillaan yksinomaan ”isoista” EM-pisteistä.

Kuparinen on pääsemässä kisa kisalta paremmin sinuiksi uuden pyöränsä kanssa ja Patronenkin on selättänyt pahimmat vaikeudet.

Patrosen oikea käsi napsahti poikki EM-sarjan avauksen aika-ajossa, eikä hän kyennyt kilpailemaan Valenciassa. Patronen aikoo kuitenkin olla sinnikkäästi mukana Aragonissa.

– Kauden avauksessa katkennut käsi on luutunut hyvin ja kipsi ollaan heitetty menemään. Liikeradat ovat hieman kylläkin vaurioituneet joten leikkaus on vielä edessäpäin, Patronen kertoo Facebookin välityksellä.

FIM CEV Repsol-sarjan yhteydessä ajettavat Superbike-luokan EM-sarjan osakilpailut odottavat vuoroaan Aragonissa sunnuntaina klo 12 ja 15 Suomen aikaa.

Aragonin radalla on edustettuna myös kauniimpi sukupuoli, kun espanjalainen Ana Carrasco aikoo hurmata kotiyleisönsä Moto2-luokan EM-sarjassa.

Carrasco kilpaili viime kaudella Niklas Ajon RBA-tiimikaverina Moto3-luokan MM-sarjassa. Kummallekaan ei kuitenkaan löytynyt paikkaa MM-sarjaan täksi kaudeksi.

Carrascon ajatuksia alla olevalla videolla.

https://www.youtube.com/watch?v=FyU1ZBN5EVE

 

Uusin numero