Maistiaiset: Suzuki GSX-S 1000

Suzukin odotettu streetfighter GSX-S 1000 on ollut Christerin käsittelyssä Espanjassa. Saimme miehen kertomaan ensivaikutelmastaan. 

Morjens Christer, mitäs fiiliksiä GSX-S 1000 herätti?
Se on todella hyvä ajettava, yllättävän kompakti ja tosi helppo käsiteltävä. Ja moottori on erinomainen!

Mallin moottori perustuu vanhan GSX-R 1000:n koneeseen, jonka mainiota luonnetta on ylistetty. Onko Suzukilla mielestäsi tehty oikea valinta?
Joo, GSX-S:n moottori perustuu Gixxerissä vuosina 2005-2008 käytettyyn pataan ja se tuntui heti kotoisalta, sillä olen kilpaillut ja muutenkin ajanut paljon juuri noilla vuosimalleilla. Mielestäni juuri tämän moottorin käyttäminen streetfighterissa on erinomainen valinta. Se on suorituskykyinen sekä hauska ja sen käynti on voimaa uhkuvan raakaa.

Mikä pyörässä teki suurimman vaikutuksen?
Suurin yllätys oli pyörän helppo käsiteltävyys ja erinomainen ergonomia. Kanttailu espanjalaisilla syheröillä oli uskomattoman hauskaa. Ilma oli kyllä kylmä, ja mallista puuttuvat lämpökahvat, joille olisi tällä kertaa ollut kysyntää!  

Onko GSX-S mielestäsi luokassaan kilpailukykyinen?
Aivan takuulla. Ajettavuudeltaan se on luokkansa kärkeä ja kun hintakin on hyvällä tasolla, uskon, että siitä muodostuu yksi luokkansa suosituimmista malleista.

Uusin numero