Maistiaiset: KTM 1290 Super Adventure

KTM laajentaa valikoimaansa edelleen uudella 1290 Super Adventurella ja ottaa entistä tiukemman otteen suositusta isojen Adventure-pyörien luokasta. Ei epäilystäkään, tähtäimessä on BMW:n ikoninen R 1200 GS.

1290 SA on kaikkien aikojen edistyksellisin KTM ja merkin ensimmäinen semiaktiivisella jousituksella varustettu malli. Varustukseen kuuluu myös mutka-ABS ja kaarteisiin adaptoituvat valot. Moottori on tuttu Super Duke R.stä, tosin sitä on miedonnettu maltillisesti.

– Yksi asia on aivan selvää. Tämä on todella upea pyörä, hehkuttaa Anders innoissaan.

– Tämä on ensimmäinen KTM, jossa mikään ei häiritse. Koneessa on tajuttomasti ruutia ja se on uskomattoman vakaa ajettava. Se ei säikähdä edes uskomattoman aggressiivista ajoa vuoristoteillä. Tuulisuoja on hyvä ja jousitus erinomaisen mukava, 1190 Adventureen verrattuna aivan toiselta planeetalta. Puoliaktiivisen jousituksen toimintaa tuskin huomaa, se on erittäin hienostunut. Aivan mahtava pyörä!

Koeajoraportti on luettavissa Biken numerosta 4.15. KTM 1290 Super Adventureen voi tehdä tuttavuutta MP 15 Moottoripyöränäyttelyssä KTM:n osastolla.

Uusin numero