Macaon Grand Prix –kisassa suomalaisedustus 33 vuoden tauon jälkeen

Eero Hyvärinen kilpaili Macaon kisassa monena vuotena GP-kauden päätyttyä.

”Olin urani loppuvuosina kauden päätyttyä ajanut Macaon kansainvälisessä kilpailussa. Alkuun matkoja Britanniasta järjesti toimittaja Chris Carter ja sen jälkeen Mike Trimby, joka teki pitkän uran Grand Prix –sarjan talliyhdistys IRTA:n palveluksessa. Macao on mukava kisapaikka. Sijoituin siellä lähes aina kärkikymmenikköön. Parhaaksi saavutuksekseni jäi kolmas sija vuonna 1985”.

Kisajärjestäjien julkaisemalla osanottajalistalla on 28 kovatasoista katuratakuljettajaa. Kolmella entisellä Macaon voittajalla on nimissään peräti 11 voittoa.

Britti Michael Rutter ”Two-Wheel King of Macao” lähtee tavoittelemaan yhdeksättä voittoa. Rutterin ensimmäisestä Macao-voitosta on kulunut jo 20 vuotta.

Britannian Peter Hickman nousi Macaon GP:ssä voittajakorokkeelle vuosina 2015 ja 2016. Odotetun paluun Macaoon tekee 23-kertainen TT:n voittaja  John McGuinness. John voitti Macaossa vuonna 2001.

Erno Kostamo ajaa Macaossa tutulla 38 numerollaan. IRRC-sarjan kilpakumppaneista viivalla ovat myös Danny Webb, Didier Grams ja Marek Cerveny.

Takavuosina Macaossa ovat kilpailleet muun muassa maailmanmestarit Kevin Schwantz (GP 500ksm) ja Carl Fogarty (Superbike).

Macaossa ajetaan kilpaa myös autoilla. Suomalaisista mukana ovat olleet Mika Häkkinen, Mika Salo, Jyrki Järvilehto ja Valtteri Bottas.

Macao on Kiinan erityishallintoalue ja se sijaitsee Honkongin naapurissa

Uusin numero