Macaon GP:n voittopokaali Kostamolle erikoisella tavalla – ”en olekaan ikinä voittanut mitään päiväunien aikaan”

Macaon GP:n moottoripyörien ensimmäinen kilpailu jätettiin ajamatta radalla olleen öljyn takia. Kilpailulle saatiin silti tulokset.

Lauantaiaamuna klo 04.35 Suomen aikaa alkavaksi tarkoitetun Macaon GP:n moottoripyörien ensimmäisen kilpailulähdön alku viivästyi autojen radalle jättämien öljyvanojen puhdistuksen takia. Lopulta ajettiin kaksi lämmittelykierrosta ja päätettiin, että rata on liian vaarallinen moottoripyörille. Niinpä kuljettajat ajoivat takaisin varikolle ja alkoivat valmistautua toiseen kilpailuun, jonka aikataulun mukainen lähtöaika on 10.10 lauantaina.

Erno Kostamo lähti hotellille päiväunille, ja herättyään häntä odotti tieto, että kilpailun johto oli päättänyt, että ensimmäisen kilpailun pokaalit jaetaan aika-ajojen tulosten perusteella.

”En olekaan ikinä voittanut mitään päiväunien aikaan”, tuumasi Kostamo lähtiessään varikolle valmistautumaan toiseen kilpailuun ja varmistamaan saamaansa tietoa ensimmäisen kilpailun osalta. Hetken kuluttua hän lähettikin kilpailujohdon allekirjoittamat lomakkeet, joissa ensimmäisen kilpailun palkintojen jaosta yllä kerrottu vahvistettiin. Jäädään odottamaan, onko tämä päätös lopullinen vai muuttuuko sekin vielä hovissa, mikä ei olisi ihme kun on seurannut viikonlopun ajan kilpailunjärjestäjien soutamista ja huopaamista eri asioissa. Toiseksi järjestäjien ilmoituksessa ei mainittu että kilpailun tulokset julistettaisiin aika-ajojen tulosten perusteella, vain että palkinnot jaetaan aika-ajojen tulosten perusteella.

Viimeisimmän tiedon mukaan radalla on aamulla sattunut autojen kilpailulähdössä joukkokolari pääsuoralla, mikä todennäköisesti viivästyttää myös moottoripyörien aamupäiväksi suunniteltua kilpailua.

Muokattu la 19.11.2022 klo 10.35 viimeisimmän tiedon mukaan kilpailun johto on päättänyt, että Macaon GP:n moottoripyöräluokan kilpailu siirretään sunnuntaiksi. Warm up ajetaan klo 7.30 ja kilpailu (Race 2) klo 8.00 (02.00 Suomen aikaa).

Uusin numero