Macao GP: ensimmäinen kilpailu peruttu

Turvallisuus ensin”. Macaon GP:n moottoripyörien ensimmäinen kilpailu peruttiin radan kunnon takia.

Macaon katuradalla nähtiin erikoinen episodi moottoripyörien valmistautuessa lauantain ensimmäiseen kilpailulähtöön. Kilpailijat ajoivat tutustumiskierroksen ja tultuaan lähtöruudukkoon, osa kilpailijoista osoitti tyytymättömyyttään rataan, jolle aikaisemmin ajetuissa autoluokkien kilpailuissa oli valunut öljyä pariinkin kohtaan. Rataa puhdistettiin ja kuljettajat odottivat paahtavassa helteessä lähtöviivalla. 

Kilpailunjohtaja kutsui kuljettajat kokoukseen lähtöviivalle kahteenkin eri otteeseen. Tuloksena oli, että ajetaan kaksi lämmittelykierrosta, ja sen jälkeen kilpailija saa nostaa kätensä pystyyn jos on tyytymätön radan kuntoon. Kilpailun pituus oli samalla päätetty lyhentää kahdeksasta seitsemään kierrokseen. Kun kaksi lämmittelykierrosta oli takana, oli Kostamo päättäväisenä asettumassa lähtöruutuun #1 ja valmiina kilpailemaan, mutta muutama kuljettaja nosti kätensä ylös. Näin nousivat punaiset liput ja ensimmäistä kilpailua ei ajeta. 

Toinen kilpailu ajetaan aikataulun mukaan tänään lauantaina klo 10.10 Suomen aikaa. Toivottavasti se toteutuu, jolloin päästään siihen Kostamon eilen toivomaan tilanteeseen, että paremmuusjärjestys ratkaistaan yhdellä kilpailulähdöllä.

Uusin numero