Maastojen pehmeys taas Numibia Snow Enduron riesana

– Pohjat maastossa eivät ole vieläkään riittävästi kovettuneet. Viikonvaihteen kahden pakkaspäivän jälkeen on taas luvassa leutoa. Olisivatpa edes yöt pakkasella, sanoi kilpailun reittimestari Lassi Määttä Numibia Racing Teamista maanantai-iltana.

Vuosi sitten kisa jouduttiin peruuttamaan, kun pohjat eivät olleet jäässä ja luntakin oli vähän.

– Nyt lähdetään siitä, että kisa toteutuu. Yhtä maastokoetta (mk 1/7 Nieminen) joudutaan reitittämään lyhyempään muotoon kynnöspeltojen takia. Myös siirtymiä joudutaan siirtämään jonkin verran maastoista teille, jos pakkasta ei kuulu, Lassi Määttä sanoo.

Määtän mukaan ajettavaa kilpailijoille tulee huomattavasti enemmän kuin kotimaisissa kisoissa yleensä. Pääluokille ek-kilometrejä kertyy liki 60 ja muillekin yli 40 km.

– Tilanne on parempi kuin vuosi sitten. Paikat, joissa on ajettu, ovat lähteneet jäätymään, Määttä sanoo.

Kaksi pätkää
ja huoltoon

Kilpailukeskuksena toimii tuttuun tapaan Nummisten seurojentalo. Kisakeskuksessa on myös lähtö, maali ja pysyvä huolto. Maastokokeita on kaikkiaan kuusi. Jokaisen kaksi maastokoetta käsittävän silmukan jälkeen käydään huollossa.

A-, B-, U20- ja V40-luokat ajavat (startti klo 8.30-) ensin läpi kaikki kuusi maastokoetta (Nieminen, Karikuusi, Sarvaala, Rusi, Kaipiainen ja Kuusela) ja lopuksi vielä Nieminen ja Karikuusi toistamiseen.

Luokat V50, C ja D ajavat maastokokeet 3-8, mutta aloittavat klo 10 jälkeen Sarvaalasta ja päättäävät Karikuuseen.

Kilpailukierroksen pituus on satakunta kilometriä.

– Kahdeksalta maastokokeelta yhteisaikaa kertyy lähes kaksi tuntia. Mukana on useampia pitkiä pätkiä, joten ajamaan pääsee sydämen kyllyydestä, Määttä naurahtaa.

Karikuusi
palaa kartalle

Lassi Määtän mukaan suurin osa maastokokeista on osittain tuttuja aikaisemmista kisoista.

– Vitos ja kutospätkä eli Kaipiainen ja Kuusela ovat pidentyneet vielä vuoden takaisista suunnitelmista, Lassi Määttä kertoo.

Jokaiselle muullekin maastokokeelle on  tehty uusia osia.

– Karikuusi taasen on ajettu viimeksi yli 10 vuotta sitten, joten se on valtaosalle uusi kokemus, Lassi Määttä kertoo.

Suomen suosituin
endurokilpailu

Nummisten kisa onkin ollut endurokuskien suosiossa. Kaikkien aikojen suurin startanneiden määrä kotimaisin voimin ajetussa endurokilpailussa on 335 juuri Nummisista vuodelta 2010.

Edellinen ennätys 316 oli sekin Numibia Snow Enduron nimissä.

Parhaat katselupaikat puffetteineen löytyvät Polvenkalliolta (Liljan tila), Niemisen montulta ja Rusin pätkältä. Tietenkään kilpailukeskusta unohtamatta.

Kilpailijoiden ilmoittautumisaika Nummisiin päättyy 21. helmikuuta.
 

Uusin numero