Maaradan MM-joukkuefinaalissa luvassa tasaista taistelua Forssassa

Aiempina vuosina Forssa on menestyksekkäästi isännöinyt henkilökohtaisia MM-finaaleja, mutta nyt on maajoukkueiden vuoro ratkaista paremmuus huippunopealla radalla.

Kotijoukkue Suomen osalta kilpailu lähtee liikkeelle mielenkiintoisesti ja kovimmalla mahdollisella tavalla. Avauserässä Suomi ottaa mittaa hallitsevasta mestarista Hollannista.

Suomen joukkue on valmis yllätykseen ja lähtee tavoittelemaan mitalia. Tosin kvartetin Kauko Nieminen, Jesse Mustonen, Markku Autio ja Aarni Heikkilä pitää onnistua sataprosenttisesti, jotta kilpailun päätteeksi seistään mitalikorokkeella.

Hollanti lähtee kilpailuun hallitsevana mestarina ja on kova luu, sillä Jannick de Jong on tällä hetkellä maailman ykköskuljettaja maaradalla. Theo Pijper ja Dirk Fabriek muodostavat vahvan taustan de Jongille mestaruuden puolustamiseen.

Ehkä Hollantiakin vahvempi suosikki on Saksa. Vuosina 2007-2012 Saksa hallitsi joukkuefinaaleja mutta jäi viime vuonna ilman mitalia. Revanssihenkeä varmasti löytyy.

Erik Riss on ollut lähes de Jongin veroinen ja Jörg Tebbe kuuluu maailman nopeimpiin kuljettajiin 1000 metrin ovaalilla. Stephan Katt ja Enrico Janoschka ovat kokeneita sotaratsuja, jotka etenkin joukkuefinaaleissa ovat aina yltäneet huippusuorituksiin. Kokonaisuutena Saksa vaikuttaa ennakkoon hieman Hollantia kovemmalta.

Ranska ajoi viime vuonna hopealle, mutta nyt rata on pitkä ovaali, joka ei välttämättä ranskalaisia suosi. Lisäksi joukkue joutuu kilpailuun hieman siipirikkoisena, sillä heidän ykköstykkinsä Dimitri Berge loukkaantui jälleen ja on saatujen tietojen mukaan vähintään kahdeksan viikkoa sivussa.

Iso-Britannia lähtee kilpailuun kokeneella miehistöllä ja on valmis mitalitaistoon. Tsekki on paperilla selkeästi heikoin mutta Josef Franc saattaa hyvinkin kiskoa joukkueensa kärkitaistoon.

Suomalaisen maaradan ykkösnimi Aki-Pekka Mustonen joutuu harmikseen seuraamaan kilpailua sivusta loukkaantumisen vuoksi, mutta ennakoi tasaista taistoa mitaleista.

– Hollanti ja Saksa on ennakkoon kovimmat, minusta aika tasavertaiset suosikit. Mutta Briteilläkin on kova joukkue ja pystyy haastamaan Saksan ja Hollannin. Ranska on ollut pitkillä ovaaleilla vähän pehmoinen ja joutuu vielä kisaan ilman Bergeä. Tsekki oli viime vuonna viimeinen eikä ainakaan paperilla vaikuta kovinkaan vahvalta, kommentoi Mustonen.

– Suomella on onnistuessaan saumaa mitaleille. Se vaatii huippusuorituksen, mutta niin se vaatii kaikilta. Ei huonosti ajamalla voi MM-mitalia saavuttaa. Starttien pitää onnistua, se on tärkeää. Ohittaminen on vaikeaa. Kisa on niin kova ja tasainen, että ihmeellisiä amerikan temppuja on vaikea tehdä, jatkaa Mustonen.

– Mutta pitää muistaa, että kaikkea voi sattua. Se on urheilun suola. Eihän se vaadi kuin, että toisella on vähän huonoa tuuria ja vaikka moottorit hajoaa. Siinä äkkiä menettää pisteitä ja sijoitus voi tasaisessa kilpailussa vajota nopeastikin. Kova ja tasainen kilpailu on varmasti luvassa ja jotenkin sellainen kutina on, että yllätyksiä nähdään, päättää Mustonen.

Joukkueiden kokoonpanot:
Suomi: Kauko Nieminen, Jesse Mustonen, Markku Autio, Aarni Heikkilä
Hollanti: Jannick de Jong, Dirk Fabriek, Theo Pijper, Henry van der Steen
Ranska: Stephane Tresarrieu, Mathieu Tresarrieu, Theo di Palma
Iso-Britannia: Andrew Appleton, Richard Hall, Glen Phillips, David Howe
Saksa: Enrico Janoschka, Jörg Tebbe, Erik Riss, Stephan Katt
Tsekki: Josef Franc, Richard Wolff, Michal Skurla

 

Uusin numero