Maailmanmestaruus katkolla suomalaisparille

Mikäli kaksikko ekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen säilyttää tämänhetkisen 26 pisteen etumatkansa on mestaruus suomalaisparin jo ennen Ison-Britannian Doningtonissa ajettavaa päätöskilpailua.

Moottoriurheilussa on kuitenkin kaikki mahdollista, eikä mestaruuden koppaaminen ole mikään läpihuutojuttu. Ennen kolmea viimeistä MM-starttia sarjassa toisena oleva sveitsiläispari Marcus Schlosser/Thomas Hofer ja kolmantena majaileva ranskalainen kaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau omaavat onnistuessaan mahdollisuudet kurkottaa kultaan. Joskin he, kuten neljäntenä oleva brittiläisranskalainen duo Tim Reeves/Gregory Cluze tarvitsevat mestaruuteen suomalaisparin epäonnea.

Omia mahdollisuuksiaan Päivärinta ei lähde spekuloimaan, mutta kisoja varten on jo taktiikkaa miettitty.

”Yritetään liimautua Reevesin imuun ja katsotaan mitä muut tekee. En välttämättä edes lähde brittiä haastamaan. On taas paljon kysymysmerkkejä, varsinkin mitä tekee Schlosser. Hän on aina ollut vahva täällä”, mietiskeli Päivärinta Oscherslebenin varikolla.

”Luvassa on hellettä ja pitää miettiä mitä se vaíkuttaa tekemisiimme. Ainakin rengasasiaa on pähkäiltävä ja aloitettava tankkaus jo nyt. Pyöräkin on huollettava Imatran jäljiltä”, laskeskeli suomalaispilotti.

Oscherslebenissä ajetaan kaksi sivuvaunujen MM-starttia moottoripyörien kestävyysajon World Endurance-sarjan ohessa. Perjantaina sivuvaunulliset ratkovat paikat lähtöruudukkoon kahden aika-ajo session myötä. Lauantaina ajetaan 12 kierroksen sprintti ja sunnuntaina 20 kierroksinen Gold Race. Lauantain kilpailu alkaa suomen aikaa klo 13.00 ja sunnuntainen kisa kolme varttia myöhemmin.

 

Uusin numero