Maailmanmestari Ulla Kuljulle Vuoden Sydän -palkinto – Keräsi 12000 euroa rahaa kilpakumppaneilleen

Ratamoottoripyöräilijä Ulla Kulju on auttanut kauden aikana useita suomalaisia kilpakumppaneitaan keräämällä heille kisabudjettia. Taitava piirtäjä on muun muassa taiteillut lyijykynäpiirroksia useista RR-ajajista, joiden nimikirjoituksilla varustetut taulut on sitten huutokaupattu sosiaalisessa mediassa. Lisäksi Kulju on järjestänyt muita huutokauppoja ja pyytänyt omia sponsoreitaan auttamaan kuljettajia.

Lauantaina Vanajanlinnassa järjestetyssä Road Racing Gaalassa Kulju palkittiinkin historian ensimmäisellä Vuoden Sydän -palkinnolla.

– Palkinto merkkasi mulle tosi paljon ja tuli täytetä yllätyksenä. Se, että sai kauden aikana auttaa muita kuskeja, oli itselle tosi tärkeää, Kulju toteaa.

Ulla Kulju saavutti Vuoden Sydän -palkinnon tunnustuksena tekemästään työstä suomalaisten RR-kuskien hyväksi. Kuva: Ulla Kuljun Tiedotus

Kulju keräsi kauden aikana eri kuljettajille noin 12 000 euron edestä erilaisia rahallisia tukia sekä uusia sponssoreita.

– Vaikkei ole itse päässyt ajamaan niin paljoa, niin on kiva tietää, että on musta ollut edes muille hyötyä, suurisydäminen nainen naurahtaa.

Kulju kaatui syyskuussa Alastaron radalla ajetuissa harjoituksissa ja mursi jalkansa. Hän ei loukkaantumisen takia päässyt osallistumaan Ranskan Magny-Coursin radalla ajettuun International Bridgestone Handy Raceen, eli kansainväliseen vammaisurheilijoiden ratamoottoripyöräilyn MM-kisoihin, mutta antoi paikkansa kilpailussa toiselle alaraajahalvaantuneelle suomalaiselle kilpakuskille, Jarno-Petteri Parviaiselle, joka sijoittui kilpailussa neljänneksi Kulju on toipunut hyvin leikkauksesta ja odottaa jo innolla ensi kautta.

 

Uusin numero