Maailmanmestari Lorenzo: ”Miksi minulle suututtiin?”

Espanjalainen Lorenzo on päättänyt nostaa loppukauden tapahtumat uudelleen tapetille italialaismedia Motosprintin välityksellä.

Lorenzo haluaa tehdä vielä kertaalleen tiettäväksi sen, että hän ansaitsi mestaruuden, eikä suinkaan kohtuutonta kritiikkivyöryä.

– Mestaruuden jälkeen kaikki minusta kirjoitettu oli 80-prosenttisesti henkilökohtaisia loukkauksia. Minulla ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, mitä Rossin ja Marquezin välillä tapahtui. Rehellisesti sanottuna en ymmärrä, miksi ihmiset suuttuivat minulle.

”Rossi teki virheen
herättämällä pedon”

Rossi syytti Marquezia ja Lorenzoa liittoutumisesta häntä vastaan.

Julkinen kohu käynnistyi Australian kisan jälkeen Malesian GP:n pressitilaisuudessa ja kiihtyi siitä päivä päivältä. Jupakalle ei näy loppua vieläkään.

– Valentino loi itse ongelman, joka kääntyi häntä vastaan. Valentino teki virheen Sepangin GP:n pressitilaisuudessa hyökkäämällä julkisesti Marquezin kimppuun. Syytökset olivat vakavia, erittäin vakavia. Asiat olisivat menneet toisin, jos Valentino olisi keskustellut kahden kesken Marquezin kanssa ilman median hälyä, tuumii Lorenzo.

Rossin ja Marquezin välille oli syntynyt jo aiemmin kaudella jännitettä Argentiinan ja Hollannin osakilpailujen yhteydessä. Lorenzo luuli, että niiden yli oli jo päästy.

– Heidän olisi pitänyt selvittää se, mitä Argentiinassa ja Assenissa tapahtui. Kenties silloin asiat olisivat olleet toisin.

– Mutta Valentino päätti sen sijaan valita tämän strategian, jonka vaikutus oli täysin päinvastainen sille, mitä hän halusi: hän herätti pedon uudelleen, Lorenzo kuvailee Malesian GP:n pressitilaisuuden luonnetta.

Rossi myöntää, että tunteet käyvät vielä turhankin kuumina, mutta hän odottaa tilanteen tasaantuvan viimeistään talven aikana.

Myös Lorenzo haluaa käynnistää kauden 2016 tältä osin puhtaalta pöydältä.

– Olen valmis avaamaan keskustelun Valentinon kanssa koska tahansa.

MotoGP-sarjassa on tammikuun loppuun ulottuva testikielto päällä. MotoGP-luokan vuoden 2016 ensimmäiset testit ajetaan tuttuun tapaan Malesian Sepangissa 1.-3. helmikuuta.
 

Uusin numero