Maailmanmestari Kirsi Kainulainen Eeki Kuparisen tallikaveriksi CEV-sarjan Jerezin osakilpailuun


Kirsi Kainulainen liittyy Motomarket Racingin vahvuuteen ja osallistuu yhdessä Eeki Kuparisen kanssa Espanjassa ajettavan CEV-sarjan Jerezin osakilpailuun. Sekä Kuparisen että Kainulaisen ajokkeina on Superbike-luokan Kawasaki ZX-10R.

Sivuvaunuluokassa yhdessä Pekka Päivärinnan kanssa maailmanmestaruuden voittaneella Kirsi Kainulaisella on halu jatkaa ”kesken jäänyttä” soolouraansa ratamoottoripyöräilyssä. Motomarketin Kawasakilla ajetut Alastaron testit syyskuun puolivälissä antoivat startin tälle comebackille ja nopeaan tahtiin saatiin asiat siihen malliin, että Kainulainen tulee osallistumaan viimeiseen CEV- sarja osakilpailuun lokakuun viimeisenä viikonloppuna, Jerezin upealla radalla.  

Kirsi Kainulainen
 
Eeki Kuparisen viimevuotinen Kawasaki ZX10R on viimeistelty Kirsi Kainulaiselle tulevaa koitosta varten. Kirsin kierrosajat Alastarosta kertoivat, että isompi pyörä ei tuntunut lainkaan vieraalta.
 
– Kun Kirsi ilmaisi mielenkiintonsa ajaa Superbike-luokassa ja ulkomailla meidän tiimissämme, tartuimme tilaisuuteen, kun Eekin viimevuotinen pyörä oli vapaana, kertoo Motomarket Racingin nokkamies Esko Kuparinen.

– Olemme erittäin innostuneita tulevasta koitoksesta ja Kirsin tapa tehdä työtä testin ja kilpailun eteen ovat vakuuttaneet meidät. Odotamme erittäin mielenkiintoista ja hyvää kilpailua, jatkaa Kuparinen.
 
Kainulainen pitää Jerezin osakilpailua lähinnä kokeiluna tulevaa kautta varten.
– Osallistuminen Jerezin CEV-osakilpailuun antaa suuntaa sille, että olisiko se ensi kaudeksi minulle oikea sarja ja oikea luokka, miettii Kainulainen.
Hän painottaa paloa riittäneen aina sekä purkkiorjan että soolokuskin tehtäviin, vaikka ne poikkeavatkin täysin toisistaan.
– Nyt alkaa olla se viimeinen aika kokeilla kansainvälistä uraa soololuokassa, ennen kuin kiikkutuoli kutsuu. Suomessakin riittäisi ihan täysin vastusta minulle sekä tutussa Superstock-luokassa että Superbikessa, mutta jotenkin sitä on halu näyttää nimenomaan itselleen ja kokeilla mihin rahkeet riittää isommilla radoilla, summaa Kainulainen.
Jerezin kilpailuun hän ei aseta tulostavoitteita, vaan tavoitteena on ajaa puhdas kilpailu omalla tasolla ja nähdä mihin se asettuu Superbike-luokassa.

Eeki Kuparinen
– Tiimin toinen kuljettaja Eeki Kuparinen on tehnyt pitkää päivää moottoriohjauksen parissa kesätauon aikana, ja uusilla säädöillä on saatu huomattavasti lisätehoa moottorista ulos. Lisäksi Alastaron testeihin tehdyillä runkomuutoksilla on saatu pyörästä paljon ajettavampi, joten lähtökohdat Jereziin ovat hyvät, toteaa Esko Kuparinen lopuksi Jerezin kisan lähtökohdista.

Uusin numero