Maailmanmestari Herlings palasi kärkivauhdissa tositoimiin Lieropissa – Kullas 17:s karsinnassa

Vasemman olkapäänsä kolme viikkoa sitten Belgian osakilpailun karsintaerässä Bastognessa teloneen Herlingsin oli alustavasti määrä pysyä sivussa koko loppukauden, mutta toisinhan siinä sitten kävi, kuten varovasti osattiin aavistella.

Koko viikon ”ajaa-ei aja-ajaa” -tilanteen kanssa pähkäillyt ja sosiaalisen median välityksellä malliin ”tyyntä myrskyn edellä” jännitystä ylläpitänyt Herlings teki perjantaina lopullisen päätöksen. Hän päätti palkita faninsa ja kotiyleisönsä palaamalla radalle Lieropissa ajettavassa MM-sarjan viimeisessä osakilpailussa.

Herlingsin paluu tietää todennäköisesti samalla sitä, että hän on mukana 28.-29. syyskuuta Teutschentalin radalla ajettavassa MM-joukkuekilpailussa (MXoN), jos vielä Lieropissa kivulias olkapää sen suinkin sallii.

KTM:n tehdastiimissä uraansa ainakin seuraavat kaksi vuotta jatkava MX2-luokan tuplamestari Herlings, 18, jätti vielä Lieropin harjoitukset lauantaina ajamatta. Hän villitsi kotiyleisönsä aika-ajossa ja sen hän teki väkevästi vetäisemällä 0,387 sekunnin pohjat.

Aika-ajossa 19. sijoittunut Harri Kullas jäi KTM:llään pohjista 4,743 sekuntia.

Herlings jatkoi myöhemmin karsintaerässä siitä, mihän hän aika-ajossa jäi, eli kärjessä. Kullas oli karsintaerässä 17:s ja eroksi Herlingsiin kirjattiin lukemat 1.24,676.

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=7

 

Uusin numero