Maailmanmestari Eero Remes mukana SM-viiko SuperEnduro-kilpailussa

SM-viikko avataan Vantaan Vauhtikeskuksesta torstaina 5.7. SuperEnduron ja X-trialin SM-kilpailuilla. Molemmista kilpailuista on odotettavissa erittäin näyttäviä, sillä mukaan on ilmoittautunut useita huippunimiä. SuperEndurossa viivalle asettuu enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes, jolla tosin ei ole mittavaa kilpakokemusta lajista, jossa ajetaan perinteisestä endurosta poiketen kuski kuskia eikä kelloa vastaan.

– Yhden SuperEnduro-kisan olen ajanut vuonna 2013 Jämsässä, ihan mukavaa se oli. Tavoitteena ensi viikolla on, että yritetään ajaa voitosta! toteaa Remes, joka saa vastaansa muun muassa enduron MM-sarjassa niinikään kisaavat Roni Kytösen, Hugo Svärdin ja Aleksi Jukolan.

Suomen Olympiakomitean järjestämä SM-viikko kokoaa yhteen useat eri urheilulajit. Neljän päivän aikana yli tuhat urheilijaa mittelee lajiensa SM-mitaleista. Nyt kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman konsepti on myös Remeksen mieleen.

– Uskoisin, että SM-viikko on hieno tapahtuma, monia eri lajeja on esillä ja yleisön on helppoa tulla seuraamaa eri kisoja.

Miehen osallistumisen SM-viikolle mahdollistaa enduron MM-sarjassa parhaillaan menossa oleva vajaan kuukauden mittainen kesätauko. Kun kaudesta on tasan puolet takana, on Remes Enduro2-luokan toisena ja EnduroGP-luokan kolmantena.

– Pääpiirteissään MM-kausi on kulkenut ihan hyvin, viime kisassa Virossa lauantailta tuli voitto ja sunnuntaina oli hyvää kisaa ykköspaikasta, mutta hyppäsin enskatestillä irtokiven päälle ja se hajotti virtapäänkopan. Öljyt meni sitten ulos ja pyörä hajosi sen takia! Vielä on kuitenkin monta kisaa jäljellä ja täytyy yrittää niissä tehdä hyviä tuloksia, Remes päättää.

SM-viikon avaavat SuperEnduro ja X-trial televisioidaan Ylen kanavilla samana iltana.

Kilpailuaikataulut – Torstai 5.7.

Vantaan Vauhtikeskus
Super Enduron SM kello 9:00-16:00
X-trialin SM kello 10:00-18:30

TV-aikataulut – Torstai 5.7.

Klo 18.00-19.00 Super Enduro
Koostelähetys Vantaan Vauhtikeskuksen tapahtumista. Selostus Johannes Oikarinen.
Klo 19.00-20.00 X-trial
Koostelähetys Vantaan Vauhtikeskuksen tapahtumista. Selostus Johannes Oikarinen.

 

Uusin numero