Maailmanmestari Dani Pedrosasta Mika Kallion työpari

KTM Motorsportin johtaja Pit Birer ja Dani Pedrosa. Kuva: KTM Motorsport
KTM julkisti tänään tehneensä kaksivuotisen sopimuksen MotoGP-sarjan maailmanmestarin Dani Pedrosan kanssa.

Tämän kauden jälkeen MotoGP-sarjan jättävä Honda-pilotti Pedrosa tulee toimimaan kausina 2019 ja 2020 KTM:n MotoGP-tallin testikuljettajana yhdessä Mika Kallion kanssa.

– Me toivomme, että Danin panos yhdessä Mikan kanssa auttaa meitä saamaan eron kärkeen entistä pienemmäksi. Uskon, että voimme olla hyvin optimistia mahdollisuuksistamme tulevina kausina, KTM Motorsportin johtaja Pit Beirer iloitsee.

Pedrosa saavutti vuonna 2003 125-kuutioisten maailmanmestaruuden ja vuosina 2004 ja 2005 hän vei 250 cc -luokan mestaruudet. MotoGP-luokasta espanjalainen on saavuttanut kolme MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.

KTM halusi riveihinsä kaksi testikuljettajaa tänä vuonna sattuneiden loukkaantumisten takia. Itävaltalaistalli joutui ajattamaan vain yhtä kuljettajaa, kun sekä tehdaskuljettaja Pol Espargaro että Kallio olivat samaan aikaan toipilaina.

– Tänä vuonna oli loukkaantumisten suhteen huono ajoitus, kun jäi tekemättä tärkeitä syksyn testejä, joissa olisi pitänyt kehittää ensi vuoden pyörää. Kesken kauden ei ole helppo löytää hyviä testikuljettajia ja sen takia KTM haluaa nyt kaksi testikuljettajaa, Kallio totesi oman sopimuksen julkistamisensä jälkeen.

Kallio odottaa innolla yhteistyötä kovan luokan kuljettajan kanssa.

– Pedrosan valinta on tietysti projektin kannalta kova juttu. Hän tuo paljon kokemusta ja tietotaitoa Hondalta. Hän tulee olemaan hyvä mittari siinä, missä mennään. Pedrosallakin on varmasti kova työmoraali, joten se nostaa entisestään testitiimin arvoa, Kallio korosti.

KTM:n MotoGP-tiimin tehdaskuljettajina ensi kaudella kisaavat espanjalainen Pol Espargaro, joka saa rinnalleen Ranskan Johann Zarcon.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero