Maailman menestynein motocrossari osakkaaksi suomalaisyritykseen. Stefan Everts uskoo Yokon nousuun takaisin maailman huipuille.

Evertsin mestaruusvuosien jousitusmekaanikko Jan Berthels toimii nykyään Yoko Europen toimitusjohtajana ja sitä kautta Everts pääsi seuraamaan aitiopaikalta Yokon paluuta lajin parrasvaloihin. Evertsin kiinnostus jalostui lopulta osakkuudeksi sekä Yoko Europeen että emäyhtiö Yoko Sportsiin.

-Muistan jo lapsuudesta Yokon legendaarisen Y-logon sen ajan huippukuljettajien kuten David Thorpen, Andre Malherben ja Håkan Carqvistin ajovarusteissa ja se nostaa mahtavia muistoja mieleen. Yoko oli pitkään poissa lajista, mutta se on edelleen brändi, jonka kaikki muistavat ja jonka vahva historia tekee vaikutuksen. Olenkin todella innoissani päästessäni osaksi Yokoa, hehkuttaa Everts.

Osakkuuden lisäksi miehelle on luvassa rooli Yokon tuotekehityksessä, ja markkinoinnissa sekä Yoko Team Pilot-ohjelman kykyjenetsijänä ja kisastragenina. Äärimmäisen teknisenä kuljettajana tunnettu Everts on yhdessä poikansa Liamin kanssa testannut Yokon ajovarusteita loppukesästä saakka. Uuden malliston ulkonäkö, keveys ja kestävyys on tehnyt vaikutuksen lajin legendaan.

– Uusi mallisto näyttää todella tuoreelta, mutta suurimman vaikutuksen minuun on tehneet erilaiset materiaalivalinnat. Uskon, että Yokon vahva kokemus eri lajien urheilutekstiileistä ja niihin liittyvistä sääolosuhteista antaa meille etulyöntiaseman tuotekehitykseen myös moottoripyörävarusteiden puolella. Uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet nousta jälleen yhdeksi maailman johtavista ajovarustemerkeistä, kertoo Everts.

Myös Yoko Sportsin toimitusjohtaja Jani Gustafsson on tyytyväinen moninkertaisen maailman mestarin liittymisestä mukaan Yokon toimintaan.
– Luonnollisesti Evertsin osakkuus tarjoaa meille merkittävän kilpailuedun monella eri osa-alueella. Tuotekehityksessä hyödynnämme luonnollisesti vahvasti hänen kokemustaan ajovarusteista ja niiden testaamisesta. Vastaavasti hänen maineensa ja laaja verkostonsa lajin parissa ovat korvaamattoman tärkeässä roolissa sekä markkinoinnissa, että uusien yhteistyökuvioiden luomisessa. Uskommekin vahvasti Yokon kasvuun sekä kotimaassa, että ulkomailla, päättää Gustafsson.

Yoko

Vuonna 1977 Juha Tirinen ja Kaija Gustafsson perustivat Yokon. Yrityksen ensimmäinen tuote oli pesäpalloräpylä, jonka jälkeen yritys alkoi valmistaa myös motocross-varusteita. Motocross-varusteet olivat menestys ja Yokon varusteilla ajettiin lukuisiin mestaruuksiin sekä MM- että Amerikan mestaruussarjoissa. Vuonna 1983 Yoko siirtyi menestyksekkäästi myös maastohiihdon puolelle. Vuonna 1987 Yoko oli ensimmäinen varustemerkki, joka käytti Gore-Tex materiaalia moottoripyöräasuissaan. Vuodesta 1994 alkaen toiminta keskittyi pääasiassa hiihtovarusteisiin ja vuonna 2013 tuotevalikoima laajentui suksien, sauvojen ja monojen valmistukseen. Vuonna 2016 kaikki Yokon tuoteryhmät saatiin saman yrityksen alle kun Yokon moottoripyörävarusteiden valmistuslisenssi palasi takaisin Yoko Sportsin hallintaan. Tällä hetkellä Yokon tuotevalikoima kattaa moottoripyöräasut maastoon ja kadulle, hiihtoasut, monot, sukset, sauvat sekä polkupyöräily-, moottorikelkka- sekä tiimiasusteet. 

Uusin numero