Lunna, Nieminen ja Partanen speedwayn MM-karsintoihin

Hallitseva nuorten Suomen mestari Lunna ja Nieminen tavoittelevat paikkaa viiden parhaan joukkoon ja MM-finaaleihin perjantaina 29. toukokuuta Tshekin Pardubicessä.

Kuusankosken Partanen puolestaan tavoittelee finaalipaikkaa Slovakian Zarnovicassa 30. toukokuuta. Zarnovicasta ainoastaan neljä parasta selviää U-21 MM-finaaleihin.

EM-semifinalistit
ruohoradalle valittu

Myös ruohoradan EM-semifinaaliin on Suomen edustajat nimetty.

Forssalainen Aarni Heikkilä, sekä Suomen lisenssillä ajava saksalainen Klaus-Peter Gerdemann hakevat paikkaa EM-finaaliin Saksan Bielefeldissä 7. kesäkuuta ajettavasta semifinaalista.

Bielefeldin kilpailusta 9+1 selviää Hollannin Staphorstissa 18. heinäkuuta ajettavaan EM-finaaliin.

SM-liigaa tiistaina
Varkaudessa

Speedwayn kotimainen pääsarja, eli SM-liiga jatkuu puolestaan tiistaina Varkaudessa, jossa ajetaan kauden kolmas ottelu.

Mukana on runsaasti paikallista väriä, kun kotijoukkue Ankkureissa nähdään Mustosen veljekset Aki-Pekka ja Jesse.

Kotijoukkueen täydentävät Niklas Säyriö ja Venäjän Alexei Guzaev. Molemmat ovat tulokkaita kotimaiseen SM-liigaan, joskin Guzaevilta löytyy kokemusta Venäjän ja Puolan sarjaspeedwaysta. Tänä kesänä 16 vuotta täyttävälle Säyriölle ottelu on uran ensimmäinen.

Varkaudessa on edellisen kerran ajettu SM-liigaa elokuussa 2006, joten nyt on hyvä hetki lähteä mukaan katsomaan, kuinka pyörät nykyään saadaan sivuluisuun.

Mukana on myös kyseisessä vuoden 2006 ottelussa nopeinta vauhtia pitänyt Juha Hautamäki, joka ajaa Kotkien joukkueessa numerolla yksi. Hautamäen alkukausi on ollut menestyksekäs, sillä hän voitti sekä Tampereella että Porissa toukokuun alussa ajetut henkilökohtaiset kilpailut.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 17.50. Liput maksavat 10 euroa. Myöhemmin tässä kuussa samalla radalla ajettavaksi tarkoitettu Kaupunki Cupin avausottelu siirtyy myöhemmin ajettavaksi.

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Kaupunki Cup alkaa vasta elokuussa, kun sen yhdeksäntenä päivänä on kalenteriin merkitty ottelu Porin radalla.

Reilu viikko sitten sateen takia Hyvinkäältä siirretty SM-liigan ottelu on sekin vihdoin löytämässä uuden päivämäärän. Vaikka jo helmikuun kalenterikokouksessa osattiin varautua Hyvinkään moottoriurheilukeskuksen käyttörajoituksiin, on niitä nyt paikallisen lupaviranomaisen suunnalta ilmaantunut lisää.

Näin yhteisesti sovittuja varapäiviä ei voitu suoraan soveltaa käytäntöön.
 
Speedwayn SM-liiga, ottelu 3 Varkaus 26.5., kokonpanot:
Ankkurit: 1) Alexei Guzaev RU, 2) Aki-Pekka Mustonen, 3) Jesse Mustonen, 4) Niklas Säyriö
Porin Nopea Racing: 1) Marko Suojanen, 2) Joni Keskinen, 3) Niilo Vuolas, 4) Jere Lehtonen
Haukat: 1) Kauko Nieminen, 2) Kalle Katajisto, 3) Niko Siltaniemi, 4) Jiri Nieminen
Kotkat: 1) Juha Hautamäki, 2) Tero Aarnio, 3) Jooa Partanen, 4) Mika Loppi

Uusin numero