Lunna ajoi nuorten mestariksi

Yksitoista kovaa nuorta rautakenkää lähti tavoittelemaan titteliä. Uusi mestari oli haussa, sillä viimeiset viisi vuotta U-21 finaaleja hallinnut Timo Lahti ei enää nuorten sarjassa aja.

Alkuerissä parasta vauhtia ajoi Seinäjoen Mika Loppi. Loppi voitti kaikki neljä alkueräänsä ja eteni finaaliin maksimipistein 12. Kotiradallaan ajanut Jooa Partanen keräsi pisteen vähemmän ja selvisi toisena miehenä suoraan finaaliin.

Semifinaaliin selvisivät 10 pistettä ajanut Karhulan Nike Lunna, yhdeksän pistettä kerännyt Varkauden Jesse Mustonen, viimeisessä alkuerässään kaatunut Lahden Jiri Nieminen 8 pisteellä sekä Forssan Henri Ahlbom, joka kasasi alkueristä seitsemän pistettä.

Semifinaalissa kolmikko Lunna, Mustonen ja Nieminen taistelivat tosissaan kahdesta finaalipaikasta. Taistelu päättyi, kun Jiri Nieminen kaatui takakurvissa tullen hylätyksi.

Uusintaerässä Lunna ajoi ylivoimaisen voiton Mustosen ollessa yhtä selkeä kakkonen. He lunastivat paikan finaaliin. Ahlbom tuli maaliin kolmantena ja loppusijoitukseksi tuli viides. Semifinaalissa hylätyn Niemisen loppusijoitus oli kuudes.

Finaalissa ulkoa startannut Jesse Mustonen otti huippustartin ja painoi kärkeen. Ensimmäisen kaarteen ulostulossa Mika Loppi ajautui kiinni Mustosen takapyörään ja kaatui vieden myös Lunnan mennessään aitaan. Tilanteesta selvittiin ilman pahempia loukkaantumisia mutta Loppi hylättiin uusinnasta kolarin aiheuttajana.

Uusinnassa Mustonen otti jälleen huippustartin mutta ensimmäisen kaarteen ulostulossa ajolinja lipsahti hieman leveäksi ja Lunna tuli sisäkautta ohi jatkaen samaa vauhtia selkeään voittoon ja suomenmestaruuteen. Partanen nousi hopealle ohitettuaan Mustosen erän puolivälissä.

Uransa ensimmäisen nuorten SM-kullan voittanut Lunna oli luonnollisesti onnellinen mies.

– Mahtava päivä. Kisa meni hyvin. Ensimmäisessä erässä katseltiin vähän säätöjä mutta sen jälkeen kulki hyvin. Timo Lahti auttoi pyörän säätöjen kanssa. Loppuun asti vedettiin täysillä. Finaalissa tuli tuo mälli mutta siitä selvittiin. Uusinnassa Jesse otti loistavan startin mutta hän oli jo pari kertaa aiemmin laskenut vähän leveäksi ja nytkin sinne sisälle tuli tilaa. Sinne vaan röyhkeästi ja toivoa, että vauhti riittää ohitukseen. Hyvin meni ja paras mahdollinen tulos, kommentoi tuore mestari kilpailuaan.

Ennen U-21 kilpailua Kuusankoskella ajettiin 85 cc:n Suomen Cup. Voittajaksi ajoi Haapajärven Antti Vuolas ennen Arttu Pentinmäkeä ja Toni Hyyryläistä. Niklas Säyriön finaali kariutui teknisiin ongelmiin ja hän jäi neljänneksi.

Tulokset U-21 SM-finaali:
1. Nike Lunna KarMK 10+3+3
2. Jooa Partanen KMMK 11+2
3. Jesse Mustonen VRT 9+2+1
4. Mika Loppi SeMK 12+d
5. Henri Ahlbom FMS 7+1
6. Jiri Nieminen SsMK 8+d
7. Vili Mattila KauhjMK 5
8. Natalie Thelenius Ruotsi 3
9. Niilo Vuolas HjMK 2
10. Matias Blom HyMK 0
11. Jere Lehtonen PMK 0

Tulokset 85 cc Suomen Cup:
1. Antti Vuolas HjMK 11+3+3
2. Arttu Pentinmäki SeMK 9+2+2
3. Toni Hyyryläinen HyMK 10+3+1
4. Niklas Säyriö VRT 9+2+0
5. Joni Laukkanen SeMK 9+d
6. Roni Niemelä SeMK 6+1
7. Jere Kristola SeMK 4+1
8. Alex Luthenkov VRT 4+0
9. Timi Salonen HyMK 3
10. Rasmus Finne SeMK 3
11. Niklas Åkren FMS 2

Uusin numero