Luksukseen tottuneilla GP-kuljettajilla on ankeammat oltavat Argentiinassa

Sosiaalisessa mediassa on käynyt melkoinen kuhina ja supina sen jälkeen, kun luksukseen ja sviitteihin tottuneille kuljettajille valkeni totuus Argentiinassa vallitsevista majoitusolosuhteista.

Ne poikkeavat tosiaankin melkoisesti siitä, mihin on totuttu. Yksi syy tähän löytyy tavallaan luonnollisestikin siitä, että rata-alue sijaitsee niin sanotusti "keskellä ei mitään".

Sarjan turvallisuusasioista nykyisin vastaavan italialaisen GP-jermun Loris Capirossin sanoma kertoo paljon:

– Olemme keskellä korpea kaukana kaikesta. Ei hyvältä näytä ja pahemmaksi se vain tuntuu muuttuvan!

Kokeneet yhdysvaltalaiskuljettajat Nicky Hayden ja Colin Edwards käänsivät kauhistuksensa kevyesti huumoriksi kuvaillessaan hotellihuoneitaan.

Hayden twiittasi kuvan, jossa hänen luteeksi luonnehtimansa ötökkä köllöttää pesualtaassa.

– Toivottavasti toista tämän kaltaista ei löydy vuoteesta!

Pitkän GP-uransa tähän kauteen päättävä "Texas Tornado" Edwards oli hieraissut pariin, tai oikeastaan kolmeen kertaan silmiään astuessaan huoneeseensa. Sinne on sijoitettu kolme kapeaa vuodetta.

– Tämä on parittajan huone, tai sitten he luulevat minua parittajaksi!, heitti aina sanavalmis ja pilkettä silmäkulmassaan omaava Edwards tutun vilunkiin tyyliinsä.

Mutta mitä majoituksesta, ajamaanhan Argentiinaan on tultu.

Kauden kolmannen MM-osakilpailun ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina Suomen aikaa klo 15, jolloin 4,8 kilometrin mittaiselle radalle rullaavat Moto3-luokan kuljettajat.