Ludde Söderberg voittoon Mulgikrossissa

Pääluokissa (MX1, MX2 ja 80 cc) ajettiin kolme erää, alle 10-vuotiaiden 65 cc-luokassa kaksi. Aika-ajon perusteella loppukilpailusta karsiutuneiden kesken ajettiin B-finaali, jossa ajoivat yhdessä MX1 ja MX2 -luokat. Kaikkineen startteja oli 12.

MX2-luokassa kovan taistelun voitosta kävivät Ludde Söderberg ja Latvian Toms Macuks. Kolmen ajetun erän jälkeen kamppailu päättyi Söderbergin eduksi yhden pisteen erolla, Söderberg 62 pistettä, Macuks 61. Kolmas oli tasaisia suorituksia ajanut Jukka Koljonen, 52 pistettä. Söderberg kertoi, että juuri kilpailun aattona puhjennut flunssa vei voimat joka erän loppupuolelta. Söderberg oli ollut harjoittelemassa Virossa koko kilpailua edeltäneen viikon ja totesi, että ”erittäin hyvä treeniviikko, mutta pitikin sitten tämä flunssa iskeä just nyt”.

MX1-luokan selvä voittaja oli Leokin crossiklaanin tuorein kyky, Martin Leok. Toinen oli Viron Toomas Triisa ja kolmannen sijan vei tasaisia eräsijoituksia ajanut Sami Kääpä. Jussi Nikkilä ylsi yhteen erävoittoon, mutta kaatuili muissa erissä mahdollisuutensa. Yhteen erävoittoon ylsi myös Viron Juss Laansoo, jolta niin ikään muut erät menivät penkin alle. Martin Leok, 19 v, kertoi, että Võrussa asuvista Leokeista Tanel on serkku, Aigar on veli ja Avo Leok on eno. Tänä vuonna hänellä ei ole suunnitelmia lähteä Euroopan radoille, vaan hän keskittyy menestymään Viron mestaruussarjassa. Jussi Nikkilä suhtautui hyväntuulisesti kilpailuunsa: ”tämän päivän kisat meni näihin kaatumissähläilyihin ja itse asiassa sähläilyt alkoivat jo edellispäivänä, kun pakoputkea korjatessani tökkäsin ruuvimeisselillä reiän käteeni”, kertoi Nikkilä irrotellessaan teippauksia kädestään.

85 cc -luokassa latvialaiskaksikko Pauls Jonass ja Karlis Sabulis olivat omaa luokkaansa, suomalaisista parhaiten menestyi Aki Manninen, joka sijoittui kuudenneksi. Pienipyöräisillä 85:lla ajaneet palkittiin erikseen ja ykköspytyn vei Miro Sihvonen. 65-kuutioisten luokassa suomalaisista parhaiten menestyi Kim Savaste, joka oli viides.

Mulgikrossin erikoisuutena ajetaan ”kolmimaaottelu”, jossa huomioidaan 85 cc sekä MX1 ja MX2-luokkien tulokset. Kyseessä on tietynlainen ”massamaaottelu”, jossa kaikkien maiden kaikki kuskit ovat mukana, jolloin yksikin onnistunut eräsijoitus voi olla ratkaiseva. Kun pisteet erien jälkeen laskettiin, osoittautui, että kilpailu oli ollut äärimmäisen tasainen ja Suomen erotti voittajaksi nimenomaan 85-luokainen tasainen menestys. Toinen oli Latvia ja kolmas Viro. Tämän kilpailun isä ja puuhamies Tauno Tuula olikin kilpailujen jälkeen silminnähden tyytyväinen tämän vuoden tasaisesta kisasta ja uskoi sen lisäävän entisestään mielenkiintoa asiaan.

Eräkohtaiset tarkemmat tulokset löytyvät sivulta www.mulgikross.ee tai MyLaps.com

Uusin numero