Löytyykö Mika Kalliolta villin kortin lisäksi myös ässä hihastaan Valencian GP:ssä?

Kallio ja hänen työnantajansa, ensi kaudella täysipainoisesti kuninkuusluokkaan hyökkäävä KTM lähtevät Valenciaan silti varsin maltillisin mielin. RC16-pyörällä on ajettu tänä vuonna 12 testijaksoa ja Valencian GP merkitsee tavallaan sitä 13:tta.

– Meidän on nähtävä villin kortin kisa yhtenä testijaksona lisää. Valencian GP merkitsee meille uutta tilaisuutta, jossa voimme kohentaa kierrosaikojamme erilaisissa olosuhteissa. Ideaalitilanne on se, että pystymme ajamaan kisan loppuun ilman ongelmia. On pidettävä mielessä, että tämä on KTM RC16-projektin ensimmäinen kisa, kun taas toiset tiimit ovat ajaneet ja keränneet kokemusta jo kauden alusta lähtien, kunnianhimoisen projektin käytännön nyörejä käsissään tiukasti pitävä Mike Leitner toppuuttelee puheita tulostavoitteista.

Kallio: ”Maali tavoitteena,
mutta pisteetkin mahdollisia”

Tänään 34 vuotta täyttänyt Kallio on painanut KTM-projektin kanssa pitkää päivää kantaen RC16:n päätestivastuun. Tulosta on tullut ja kehuja on sadellut suunnalta jos toiseltakin.

– Kaikki tässä tiimissä voivat olla erittäin ylpeitä tänä vuonna tekemästämme työstä. Tosin se työ ei lopu koskaan, kun kyse on moottoriurheilusta, Kallio korostaa.

Kallio näkee ja kokee, että ensi vuoden MM-sarjassa britti Bradley Smithin ja espanjalaisen Pol Espargaron ajamana kiitämä KTM on hyvällä tasolla Valenciaan tultaessa.

– Yritys on tietysti aiempaakin kovempaa fanien edessä ja muiden kilpakumppanien kanssa ajettaessa, mutta tavoitteemme tulee ensisijaisesti olla maaliin pääsy.

Realistisin tavoittein liikkeellä olevan Kallion hihasta saattaa silti löytyä villin kortin lisäksi myös ässä, jos kaikki menee nappiin.

– Voimme kenties saavuttaa Valenciasta pisteen tai toisenkin. Ja jos kaikki sujuu täydellisesti, niin mahdollisesti vielä vähän enemmänkin, vinkkaa kuninkuusluokan kisan tätä ennen viimeksi vuonna 2010 ajanut Kallio.
 

Uusin numero