Lorenzosta maailmanmestari – Rossilta upea nousu ja taistelu

Rossi, 36, saapui Valenciaan seitsemän pisteen etu puolellaan Yamaha-tallikaveriinsa Lorenzoon, 28. Rossille Malesian GP:ssä langetettu viimeisen lähtöruudun rangaistus osoittautui kuitenkin kohtalokkaaksi.

Rossilla ei ollut 30 kierroksen kisassa ja täyden tuvan, eli 110 130 katsojan silmien edessä mahdollisuuksia nousta sellaisille sijoille, että hän olisi huuhtonut jo uransa kymmenettä MM-kultaa.

Kypäränsä kylmänä pitänyt paalupaikkamies Lorenzo ei jättänyt Ricardo Tormo-radalla mitään sattumaan varaan ajamalla voittoon Hondan Marc Marquezin ja Dani Pedrosan hiillostuksesta huolimatta. Voittajasta 19,789 sekuntia jäänyt Rossi joutui tyytymään seuraamaan kärkikamppailua kauempaa ja neljänneltä sijalta.

Valenciassa ennenkin kovia kokeneen Rossin olisi pitänyt yltää tässä tapauksessa toiseksi tullakseen mestariksi.

MM-hopeaa viisi pistettä Lorenzon takana kuitannut Rossi teki kuitenkin kelpo työn antamatta piiruakaan periksi.

Riskilläkin runtannut Rossi nousi jo vajaan kolmen kierroksen jälkeen kymmenen sijaa 15:nneksi poimien kuljettajia edeltään kuin kypsiä marjoja.

Rossi totesi lauantaina, että hänellä on mahdollisuus kivuta kisassa neljänneksi, ja siltä sijalta hän myös löysi itsensä, kun matkaa ruutulipulle oli 18 kierrosta.

Sen jälkeen unelma kymmenennestä tittelistä alkoi kuitenkin murentua kierros kierrokselta. Lorenzo, Marquez ja Pedrosa ovat sen kaliiberin kuljettajia, että heitä Valencian kaltaiselta takamatkalta ajamalla poimita kiinni.

Lorenzo on saavuttanut nyt kaikki luokat mukaan luettuna viisi mestaruutta.

– Kieltämättä, paineet olivat todella kovat tähän kisaan lähdettäessä. Pystyin pitämään kuitenkin keskittymiseni koko kisan koossa. Mahtavaa työtä Yamahalta. Pyörä oli aivan upea. Tämä oli paras mahdollinen päätös täydelliselle kaudelle, Lorenzo viittasi myös Yamahan saavuttamiin merkki- ja tiimimestaruuksiin.

Uusin numero