Lorenzolta yllätysuutinen – MotoGP-mestari siirtää eläkepäiviä kahdeksalla vuodella

Lorenzo painotti vielä edellisen kauden päätteeksi, että hän ei jatka uraansa missään tapauksessa ainakaan pitkälle päälle 30 ikävuoden.

– 30 vuoden ikä olisi hyvä aika päättää ura huipulla, Lorenzo totesi tuolloin.

Ääni on nyt kuitenkin muuttunut miehen kellossa.

– Jos kroppa kestää, niin aion jatkaa MotoGP-luokassa 36- tai jopa 38-vuotiaaksi asti, julistaa eläkepäiviään näin ollen kertaheitolla kahdeksalla vuodella siirtävä Lorenzo.

Lorenzoa on houkuteltu jo aiemmin isolla rahalla Yamahalta Ducatille ja sama tullaan tekemään myös ensi vuonna. Lorenzo on ainakin tässä vaiheessa vankasti sitä mieltä, että hän ei tartu vieläkään Ducatin tuhtiin täkyyn.

– Minulla on nykyisestä sopimuksestani ensi kausi jäljellä Yamahan kanssa. Haluan jatkaa tuota sopimusta vähintään kahdella vuodella, vahvistaa Lorenzo.

Rossille vihreää valoa

Lorenzon tallikaverilla Valentino Rossilla, 36, on niin ikään yhä ensi kausi sopimusta jäljellä.

Rossi tekee päätöksen uransa jatkosta keväällä ajatuksenaan edelleen 1+1 vuoden sopimus. Yamaha-pomo Lin Jarvis on jo näyttänyt Rossille vihreää valoa tältä osin.

Hondalta on katsottu Rossin suuntaan karsaasti viime kauden jälkeen. Tästä huolimatta ainakin Hondan tiimipäällikkö ja Rossin maanmies Livio Suppo liputtaa ”Tohtorin” jatkopahvin puolesta.

– Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään ongelmia Valentinon kanssa, päinvastoin. Ikinuori Vale ajoi aivan mahtavan kauden ja kunnioitan häntä suuresti. Potkaisiko Vale Marcia (Marquez) Malesiassa tai jättikö Marc tahallaan ohittamatta Lorenzon kauden päätöskisassa Valenciassa. Ne ovat asioita, joita kukaan ei pysty todistamaan vedenpitävästi ja ne ovat asioita, jotka on jo aika unohtaa, alleviivaa Suppo.

Uusin numero