Lorenzoa tylytetään: Ducatin olisi pitänyt palkata Marquez

Yamahalla kilpaileva Lorenzo on ollut tällä kaudella ajoittain vain varjo parhaisiin päiviinsä nähden. Sadekelejä manaava mies on pisteissä toki kolmantena, mutta jo hyvissä ajoin kävi selväksi, että mestaruuden uusijaksi hänestä ei ole.

Hondan LCR-tiimissä puolestaan säväyttänyt Crutchlow ei povaa Lorenzolle välttämättä kovinkaan ruusuista tulevaisuutta Ducatilla. Crutchlow lukeutuu Valentino Rossin ja monien muiden kuljettajien tavoin siihen synkkään joukkoon, joka on epäonnistunut katkerasti Ducatin sarvissa.

– Saattaa olla, että Ducati on sortunut jälleen kerran väärään valintaan. Jos ja kun Ducati haluaa mestariksi, niin sen olisi minun mielestäni pitänyt palkata siihen tehtävään Marc Marquez. Ehdottomasti. Ducati ei kuitenkaan tehnyt hänelle missään vaiheessa kunnollista tarjousta ja Marc päätti jäädä suosiolla Hondalle, jossa hän viihtyy hyvin, toteaa Crutchlow.

Misanon episodi oli
naurettavaa marinaa

Crutchlow ei sitä ääneen sano, mutta rivien välistä on luettavissa, että Lorenzo ei ole muutenkaan kovinkaan korkealla hänen arvoasteikollaan.

Crutchlow näet näkee Lorenzon syytökset Rossia kohtaan Misanon kisan kohun nostattaneesta ohituksesta täysin turhanpäiväiseksi marinaksi – jopa naurettavaksi purkaukseksi.

– En pelkää sanoa tätä: Jorge on väärässä. Eikö hän muka ole tehnyt koskaan kovia ohituksia?

– Jorge ei ole ollut viime aikoina tutun nopea. Toivon, että hän pystyy kääntämään tilanteen edukseen helmi-maaliskuuhun mennessä. Jos näin ei ole, niin hän on todellisessa pulassa ja Ducati on pelannut korttinsa jälleen väärin, jatkaa Crutchlow.

Yamaha sallii Lorenzolle
vain kaksi testipäivää Ducatilla

Yamahalla on vuoden loppuun asti ulottuva sopimus Lorenzon kanssa.

Yamaha on jo tehnyt tiettäväksi sen, että se sallii Lorenzolle tämän vuoden puolella vain kaksi testipäivää Ducatilla, eikä yhtään sen enempää.

Nuo Ducatin ja Lorenzon osalta äärimmäisen tärkeät testipäivät ajetaan kauden päättävän Valencian GP:n perään Ricardo Tormo-radalla.

Testikielto astuu tuttuun tapaan voimaan joulukuussa ulottuen tammikuun loppuun. Ducatin insinöörit joutuvat paiskimaan kyseiset kuukaudet töitä Lorenzon palautteen ja toiveiden mukaan siis vain kahden testipäivän perusteella.

Se on vähän, hyvin vähän, sillä muut kärkikuljettajat ovat päässeet jo hyvissä ajoin tänä vuonna testaamaan ensi kauden runkoja ja moottoreita.

Kuninkuusluokan mestariksi kovaa kyytiä kiitävä Marquez ja hänen tallikaverinsa Dani Pedrosa paiskivät töitä näissä merkeissä alkuviikolla Aragonin radalla Espanjassa.

Hondan moottorin luonne ei ole ollut tällä kaudella Marquezin mieleen. Jos ja kun Marquez mestariksi ajaa, niin hänen kolmas kuninkuusluokan tittelinsä nousee tätä taustaan vasten vielä piirun verran kovempaan arvoon.