Lorenzo yrittää ajaa korkkiruuvista legendaarisessa Laguna Secassa – myös Pedrosa vahvisti paluunsa

– Leikkauksen jälkeen ajattelin, että palaan radalle vasta kesätauon jälkeen elokuussa Indianapolisissa, mutta vointini on ollut tuntuvasti parempi kahden viimeisen päivän aikana ja haluan olla mukana siellä (Lagunassa). Yritän olla ottamatta liikaa riskejä, muotoilee Lorenzo.

Lorenzo kaatui rajusti viime perjantaina Saksan GP:n toisessa harjoituksessa Sachsenringin radalla. Häneltä jäi Saksan osakilpailu ajamatta samoin kuin niin ikään olkapäätään potevalta Hondan Dani Pedrosalta.

Pedrosan tallikaveri Marc Marquez sivalsi Saksassa voittoon siirtyen samalla MM-johtoon. Ensimmäistä kertaa Lagunassa kilpailevalla Marquezilla on kahden pisteen etu puolellaan Pedrosaan. Lorenzo on kolmantena 11 pistettä Marquezin takana.

Yamahan tehdastiimin virallisessa tiedotteessa Lorenzon tilannetta kuvailtiin varsin maltillisesti.

– Jorge Lorenzo matkustaa Lagunaan tiiminsä kanssa samalla kun hän toipuu loukkaantuneen olkapään toisesta leikkauksesta.

Lorenzon päätös syntyi sen jälkeen, kun hän oli käynyt lääkärintarkastuksessa ja keskustellut asiasta tohtori Rodriquezin kanssa.

– Ainakin yritän ajaa Lagunassa. Haluan olla siellä erityisesti tiimini takia, linjaaa Lorenzo.

Lorenzon tiimin päällikkö Wilco Zeelenberg korostaa, että urakasta tulee kaikkea muuta kuin helppo korkkiruuvimutkastaan ja korkeuseroistaan kuuluisalla 3610 metrin mittaisella kalifornialaisradalla.

– Jorge on tehnyt päätöksen lentää Laguna Secaan ja yrittää ajaa kivuista huolimatta. Edessä on kova viikonvaihde, koska rata on luonteeltaan fyysisesti vaativa.

Lorenzolla on yksi voitto plakkarissaan Lagunasta. Se irtosi vuonna 2010, jolloin hän voitti kuninkuusluokan ensimmäisen mestaruutensa.

Lagunan debyyttinsä Lorenzo teki vuonna 2008. Se päättyi hurjaan kaatumiseen radan kuudennessa kaarteessa.

Pedrosalta vahvistus
heti Lorenzon jälkeen

Pedrosan vahvistusta kilpailemisesta Laguna Secassa ei tarvinnut odottaa pitkään sen jälkeen, kun Lorenzon suunnitelmat olivat selvillä.

Sachsenringillä kolmannessa harjoituksesta vasenta solisluuta kolhinut Pedrosa palaa pyörän selkään perjantain treeneissä Lagunassa.

– Vointi on nyt parempi. Onni onnettomuudessa, että solisluu ei mennyt poikki, vaikka eihän tuo pieni murtumakaan ole tietenkään mikään hyvä juttu.

– Nyt minun pitää palata radalle ja katsoa, mikä on todellinen kuntoni. Olen toiveikas onnistuneen GP-viikonlopun osalta, toteaa Pedrosa.
 

Uusin numero