Lorenzo tylyttää ”Tohtoria”: Rossi menetti kunnioitusta urheilijana

Lorenzo näkee, että kovassa suosiossa olevan Rossin sädekehä koki maailmanlaajuisen kolauksen Sepangin radalla.

– En vain minä, vaan monet muutkin menettävät kunnioituksensa häneen urheilijana. Hän on yksi kaikkien aikojen mahtavin kuljettaja, mutta uskon, että ihmiset muuttavat hänestä mielipiteensä tämän jälkeen.

Rossille mätkäistiin Malesiassa kolmen pisteen rangaistus, mikä pudottaa hänet jo yhden pohjalla olleen penaltipisteen myötä viimeiseen lähtöruutuun kahden viikon kuluttua Valencian Ricardo Tormo-radalla ajettavassa MM-sarjan huipennuksessa.

Lorenzo pitää ”Tohtori” Rossin saamaa rangaistusta riittämättömänä.

– Päätös on uskomaton. Hän otti Marcin ulos kisasta ja Marc ei saanut pistettäkään, mutta hän sai niitä 16. Ei ole reilua asettaa pyörää kaarteessa tuollaiseen asentoon ja aiheuttaa toisen kaatuminen. Kilpailun johto on tehnyt päätöksensä, mutta en ole siitä samaa mieltä. Marc ei pystynyt ajamaan kilpailua maaliin ja saldo oli nolla pistettä. Sama olisi kuulunut Valentinolle.

– Rangaistus on mielestäni epäreilu, mutta ehkä hänen nimensä (Rossi) painaa niin paljon, että hän ei voi saada kovempaa rangaistusta, Lorenzo päättää tallikaverinsa ripityksen.

Lorenzolla ja Rossilla on nykyisistä Yamaha-sopimuksistaan jäljellä vielä vuosi 2016. Toinen heistä lähtee ensi kauteen maailmanmestarina.
 

Uusin numero