Lorenzo tuuletti Sepangissa kauden seitsemättä paalupaikkaa – Kallio 15:s ja Ajo 16:s

Painostavaa hellettä parhaansa mukaan paennut Lorenzo kiersi Sepangin 5,5, kilometrin mittaisen radan nopeimmaillaan lukemin 2.00,334, joilla hän kukisti Hondan Dani Pedrosan 0,194 sekunnilla. Pedrosa on sarjassa toisena ja 28 pistettä Lorenzon takana, kun ajamatta on enää kolme osakilpailua.

– Olosuhteet oivat todella kovat. Pystyin onneksi ajamaan tänään sen yhden täydellisen kierroksen uusilla renkailla, huokaisi paalupaikkaennätyksen ajanut Lorenzo helpotuksesta.

Pedrosa tuli hänkin hiestä märkänä pressitilaisuuteen.

– Vaikea, todella vaikea sessio. Pyörässäni oli todella paljon tärinää, Pedrosa viittasi Hondaa oikeastaan koko kauden vaivanneeseen ongelmaan.

Sepangin kisan eturivin sunnuntaina täydentää Yamahan satelliittitiimin Andrea Dovizioso, joka hiillosti Pedrosaa 39 tuhannesosa päässä.

Kakkosriviin rullaavat Hondan Casey Stoner, sekä Yamahalla kilpailevat Cal Crutchlow ja Ben Spies. Stonerin ero kärkeen oli 0,477 sekuntia.

MotoGP-luokan aika-ajon kiireisin CRT-kuljettaja oli Apriliaa kuskaava Aleix Espargaro, joka sai tunnustaa Lorenzon 2,508 sekuntia nopeammakseen.

Ajon tiiimin Khairuddinille
uran ensimmäinen paalupaikka

Moto3-luokka avasi tuttuun tapaan Malesian GP:n aika-ajopäivän.

Sessio oli suurta malesialais- ja suomalaisjuhlaa, kun AirAsia-SIC-Ajo-tiimin Zulfahmi Khairuddin ajoi KTM:n tehdaspyörällään uransa ensimmäisen paalupaikan. Maansa rr-historiaa jälleen vauhdikkaasti kirjoittanut Khairuddin teki unelmastaan kaiken kukkuraksi totta 21-vuotissyntymäpäivänään.

Khairuddin kukisti toiseksi sijoittuneen ja vielä harjoituksia hallinneen Jonas Folgerin 0,266 sekunnilla.

Moto3-luokan historiallista maailmanmestaruutta Malesiassa janoava Red Bull KTM Ajo-tiimin Sandro Cortese oli kolmas 0,714 sekuntia Khairuddinista.

Niklas Ajo kaatui rajusti aamun vapaassa harjoituksessa ja hänellä todettiin pieni murtuma vasemmassa jalkapöydässään.

Ajo päätti kuitenkin lähteä sitkeästi mukaan aika-ajoon, jossa hänen sijoituksensa oli 16:s.

Kallio 15:s – Espargaro paalulle

Mika Kallio ajoi Moto2-luokan aika-ajossa sijalle 15 ajalla 2.08,599.

Paalupaikan vei nimiinsä Pol Espargaro lukemin 2.06,962. Espargaro kukisti toiseksi sijoittuneen Kallion tiimikaverin Scott Reddingin 0,437 sekunnilla.

Maailmanmestaruutta Malesiasta hakeva Marc Marquez oli kolmas 0,604 sekuntia Espargarosta. Espargaro on ainoa kuljettaja, jolla on teoreettinen mahdollisuus uhata Marquezin mestaruutta.

Marquezilla on 53 pisteen etu puolellaan.

Sepang, Malesia.
MotoGP-luokan 16/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain osakilpailuun: