Lorenzo toppuuttelee MotoGP:n rookie-kuljettajia: ”Pitäkää itsenne ehjinä”

Rookie-kauden virheistään kantapään kautta kirjaimellisesti opikseen ottanut ja myöhemmin kaksi maailmanmestaruutta viimeistellyt Lorenzo, 27, odottaa mielenkiinnolla 19-vuotiaiden keltanokkien Jack Millerin ja Maverick Vinalesin esiinmarssia MotoGP-luokkaan.

Lorenzo näkee molemmilla eväät loistavaan tulevaisuuteen ratamoottoripyöräilyn parrasvaloissa – edellä mainitulla varauksella.

– Jackin itseluottamus on kohdallaan, mutta hänen pitää olla samalla myös erityisen varovainen välttääkseen loukkaantumisia. Honda tarjoaa Jackille hyvän pyörän. Loppu on hänestä itsestään kiinni, Lorenzo toppuutteelee nuorukaisen riehakkaimpia liikkeitä.

”Miller hyppäsi
oikeaan junaan”

Miller kilpailee Hondan uudistuneella tuotantomallilla Lucio Cecchinellon johtamassa CWM LCR-tiimissä. Kaverina kiitää palavakatseinen britti Cal Crutchlow Hondan tehdastykillä.

Lorenzo lukeutuu niihin kuljettajiaan, jotka liputtavat aussikuski Millerin kohunousun puolesta Moto3:sta suoraan MotoGP:hen.

Millerin plakkarista löytyy kolmen vuoden mittainen sopimus HRC:n kanssa, joten hänelle pedataan siltä osin paikkaa Hondan tehdastalliin kaudella 2017.

– Jack on tehnyt mahtavan sopimuksen ja Honda tukee häntä todella vahvasti. Jos et tartu tällaiseen tilaisuuteen, niin juna saattaa mennä ohi tulematta enää koskaan takaisin, Lorenzo kuvailee kohusiirtoa.

”Vinalesilla uskomaton
kausi Moto2-luokassa”

 
Suzukin tehdastallista niin ikään pitkällä sopimuksella paikkansa poiminut Lorenzon maanmies Vinales voitti vuonna 2013 Moto3-luokan maailmanmestaruden ja pokkasi päättyneellä kaudella vuorostaan Moto2:n MM-pronssin Esteve Rabatin ja Mika Kallion takana.

– Hänen kautensa Moto2-luokassa oli aivan uskomaton. Vain hyvin harva pystyy voittamaan heti toisen kisansa uudessa luokassa. Sitä ei kukaan osannut odottaa, mutta se on samalla todellinen osoitus Maverickin lahjakkuudesta, Loprenzo alleviivaa.

Vinalesin Suzuki-tallikaverina ajaa kuninkuusluokasta jo 76 GP:n varran kokemusta omaava, tosin parhaillaan polveaan poteva espanjalainen Aleix Espargaro, 25.

– Maverick kilpailee tehdastiimissä, mutta uusi pyörä ei ole välttämättä vielä riittävän kilpailukykyinen. Hänelle onkin tärkeintä yltää niin lähelle Espargaroa kuin mahdollista. Jos hän pystyy siihen, niin kaikki odotukset on täytetty, Lorenzo linjaa.

Uusin numero