Lorenzo solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Yamahan kanssa

Yamahalla kaudesta 2008 lähtien kilpailleen ja vuosina 2010 ja 2012 mestaruudet saavuttaneen Lorenzon, 27, jatkosopimus merkitsi samalla sitä, että kuninkuusluokkaa hallitsevissa tehdastalleissa ei tapahdu sittenkään mitään muutoksia.

Marc Marquez ja Dani Pedrosa jatkavat kaksi seuraavaa kautta Hondalla ja Valentino Rossi puolestaan solmi vastaavan sopimuksen Yamahan kanssa heinäkuun alussa.

Ducatin tiedettiin olevan kiinnostuneen Lorenzosta, minkä myötä tämän uskottiin neuvottelevan ensisijaisesti vain vuoden mittaisesta jatkopestistä Yamahalla. Loppupeleissä sopimuksen pituus noudatteli kuitenkin tuttua linjaa.

– Olen erittäin iloinen saadessani ilmoittaa tästä vihdoinkin. Tämä on helpotus minulle ja voin nyt keskittyä täysillä meneillään olevaan kauteen, toteaa Lorenzo.

Tuoko työrauha
kovempia tuloksia?

Yhteensä 18 MM-osakilpailun mittaisen kauden ensimmäinen puolisko on kulkenut Lorenzolta alakanttiin.

Hän on sarjassa viidentä jo 128 pistettä voitosta voittoon viilettäneestä Marquezista jääneenä. Tallikaveri Rossi on sarjassa kolmantena 44 pistettä Lorenzoa edellä.

Sopimuksen sinetöinti tarjoaa Lorenzolle työrauhan, jonka uskotaan näkyvän jatkossa myös tuloksissa.

– Toiveeni on aina ollut jatkaa uraani Yamahalla. Uskon vahvasti, voimme yhdessä taistella kolmannesta tittelistä. Tämä kausi on ollut erittäin haastava vaikean alun jälkeen. Jatkan tästä kisa kerrallaan antaen 100-prosenttisesti kaikkeni Valenciaan asti, Lorenzo viittaa kauden perinteiseen päätöskilpailuun.

– Haluan myös kiittää Yamahaa luottamuksesta ja kaikkia faneja ympäri maailmaa minulle antamastaan tuesta.

Jarvisin usko on
horjumaton Lorenzoon

Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis muistuttaa pitkästä yhteisestä historiasta Lorenzon kanssa katsoen luottaen tulevaan.

– Olen iloinen siitä, että Jorge jatkaa Movistar Yamaha MotoGP-tiimin kuljettajana. Hän aloitti meillä rookie-kuljettajana vuonna 2008 ja olemme saavuttaneet yhdessä mahtavia tuloksia 31 GP-voiton ja kahden maailmanmestaruuden myötä.

– Odotan Jorgen nostavan tasoaan tämän kauden toisella puoliskolla, kuten hän teki viime vuonnakin. Vuonna 2015 ja siitä eteenpäin meillä ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Jorge tule olemaan vahva mestarikandidaatti, linjaa Jarvis.

Uusin numero