Lorenzo raivoaa Rossin piste-etumatkaa umpeen – Marquez teki romua

Aragonin kisa oli taputeltu voiton osalta jo toisella kierroksella, kun kärjessä kiitänyttä Lorenzoa liiankin ahnaasti jahdannut Marc Marquez kaatui tehden Hondastaan romua.

Lorenzo karkasi sen jälkeen horisonttiin Marquezin tallikaverin Dani Pedrosan ja Rossin kapinoidessa kakkossijasta.

Hurja ja viimeiselle kierrokselle kulminoitunut jännitysnäytelmä päättyi yhdestä ajovirheestä huolimatta Pedrosan eduksi kahden kymmenyksen turvin.

Kisaa mestarillisesti kontrolloinut Lorenzo tervehti ruutulippua 3,587 sekuntia ennen Pedrosaa.

– Hyvä startti, kuten aina. Taktiikkaani oli vetää maksimia alusta alkaen ja kieltämättä helpotti, kun näin näyttötaululta Marcin olevan ulkona. Sen jälkeen pyrin vain pitämään etumatkani Valeen ja Daniin. Onnistuin siinä, iloitsi Lorenzo.

Rossin mielialat liikkuivat laidasta laitaan taistelun tauottua.

– Olen tyytyväinen podiumsijoitukseen, mutta tietysti se harmittaa, että menetin tärkeät neljä pistettä, koska en saavuttanut toista sijaa. Yritin kaikkeni, mutta Dani oli tänään liian vahva, myönsi Rossi.

Pedrosa painotti, että hän todellakin janosi kakkossijaa Rossin kustannuksella.

– Vale oli nopeampi monessa kurvissa, joten olihan se kova paikka pitää hänet takana. Hyvä taistelu ja onnistuin sittenkin sulkemaan ohitusyritykset, Pedrosa huokaisi helpotuksesta.

Seuraava osakilpailua ajetaan kahden viikon kuluttua Hondan kotiradalla Japanin Motegissa. Kaukomaiden hektinen kiertue jatkuu Japanin jälkeen viikon välein Australiassa ja Malesiassa.

Yhteensä 18 osakilpailun kekkerit kietaistaan tuttuun tapaan pakettiin Espanjan Valenciassa 8. marraskuuta.

Uusin numero