Lorenzo: ”Pahin viholliseni olin minä itse”

– Pahin viholliseni olin minä itse. Oman arvosanani kaudesta on 6.5, tai korkeintaan 7, linjaa Lorenzo.

Lorenzo huuhtoi kaudella 2013 hopeaa saavuttaen silloin silti eniten osakilpailuvoittoja, eli kahdeksan kappaletta.

Yamahan kanssa Rossin tavoin uuden kahden vuoden jatkosopimuksen solminut Lorenzo ylsi tällä kaudella enää kahteen, Aragonissa ja Motegissa tuuletettuihin voittoihin. Podiumille Lorenzo kipusi kymmenen kertaa.

Ennätysmäiset 13 voittoa huimistelleen Marquezin ja Rossin vastaavat podiumlukemat olivat 14 ja 13.

Lorenzo hävisi mestaruuden
käytännössä jo testikaudella

Lorenzosta povattiin Marquezin kovinta haastajaa, mutta toisin kävi siitäkin huolimatta, että myös jälkimmäinen joutui korkkaamaan kauden toipilaana.

Lorenzo myöntää, että hän hävisi mestaruuden käytännössä jo testikaudella ja viimeistään kahden ensimmäisen osakilpailun aikana.

– Kävin talven aikana kolme kertaa leikkauksessa ja näin jälkeenpäin ajatellen niiden ajoitus oli sittenkin huono. En ollut fyysisesti enkä vastoinkäymisten jälkeen sitten henkisestikään riittävän vahvassa kunnossa alkukaudella. Tältä osin alkoi helpottaa vasta kauden puolivälissä Saksan GP:n aikoihin Sachsenringin radalla, myöntää Lorenzo.

Lorenzo ei peittele pettymystään. Tappio tallikaverillekin tietysti kaihertaa, vaikka Lorenzo ei sitä suoraan ääneen sanokaan.

– Tämä oli huonoin vuoteni MotoGP-luokassa sitten debyyttikauteni 2008. Oikeastaan ainoa, mikä tekee tästä vuodesta paremman 2008:aan verrattuna oli se, että pystyin ajamaan tasaisemmin ja ilman kovia loukkaantumisia.

– Eihän siitä mihinkään pääse, että menetin mahdollisuuteni heti alussa Qatarin ja USA:n Austinin osakilpailuissa. Minulla oli silloin valtavat paineet ja tarve tehdä hyvää tulosta, jatkaa kauden keskeytyksellä ja kymmenennellä sijalla käynnistänyt Lorenzo.

Rossi totesi niihin aikoihin, että hänen  mielestään Lorenzo kasasi kaiken kukkuraksi vielä tavallaan turhaakin painolastia harteilleen, kun korvien välissä kummitteli pakkomielle Marquezin kukistamisesta.

Balsamia haavoille
ja uskoa tulevaan

Lorenzo vuoli balsamia haavoilleen 18 osakilpailun mittaisen kauden jälkimmäisellä puoliskolla, kun hän sai fyysisen ja henkisen vireen, sekä myös pyöränsä balanssiin.

– Kauden ehdottomat kohokohdat olivat peräkkäiset voitot Aragonissa ja Motegissa. Varsinkin Motegin voitto maistui todella makealta päävastustajamme Hondan omalla radalla.

Tänään kauden 2015 ensimmäisen testijakson sateisen tiistaina jäljiltä Valenciassa päättävä Lorenzo, 27, uskoo yhä mestaruusmahdollisuuksiinsa Rossin tavoin, vaikka Marquez vaikuttaakin juuri nyt ylivertaiselta muihin nähden.

– Hondalla on ollut vähän meitä parempi paketti ja pyörä on kuin luotu Marquezin aggressiiviseen ajotyyliin. Meidän on parannettavaa pyöräämme ensisijaisesti kiihtyvyyden osalta ja myös jarrutuksissa. Tiedän, että Yamaha pistää 100 prosenttia peliin kuten taatusti minäkin. Ja teen sen varmuudella niin kauan kuin olen näissä ympyröissä mukana, julistaa Lorenzo.
 

Uusin numero