Lorenzo osallistuu Qatarin testiin

22-vuotias Yamaha-kuljettaja on viettänyt toipilasaikansa kotona Barcelonassa. Nyt lääkäriltä on hellinnyt lupa palata takaisin pyörän päälle. Toipuminen on edennyt hyvin ja turvotus on poissa. Lorenzon toki täytyy jatkaa vielä fysioterapiaa, jotta kämmenen lihakset palautuisivat normaaleiksi.

Qatarin testit ajetaan 18.-19.3. Kausi alkaa samalta radalta perinteisenä yökisana 11.4.

Jorge Lorenzo kertoo, että hänellä on lääkärin tekemä erityisvalmisteinen hiilikuituinen suoja peukalossaan ja Dainese on valmistanut hänelle peukalotuen päälle sopivan hanskan. Myös pyörän kahvaa on modifioitu.

Näin maallikkona, mutta kokemukseen perustuen, voi vain todeta, että kämmenen alueen vammat vaativat yllättävän paljon palautumisaikaa. Ajamisen aloittamisen jälkeen tyypillistä on käden puutuminen nopeasti, mikä ei tietenkään ole hyvä asia silloin kun ajetaan lähes 300 km/h vauhteja, rajuista jarrutuksista puhumattakaan. MotoGP-kuljettajilla näyttää vain olevan yliluonnollisia kykyjä palautua vammojen jälkeen ja lääkäripalvelutkin ovat hieman toista luokkaa kuin tavallisella tallaajalla…

Näinköhän Lorenzon crossiharrastus on lisätty kiellettyjen aktiviteettien listalle?! Mika Kallio sai tänä vuonna luvan kisata jääradalla – pitkästä aikaa, sillä Mikan edellisestä jääratakisakaudesta on kolme vuotta – ja tuloksena oli Suomen mestaruus kahdessa luokassa!

Uskotko sinä, että Lorenzo on jo täydessä iskussa kun kausi alkaa huhtikuussa? Ja mikä on sinun veikkauksesi siitä, missä kisassa Ben Spies kipuaa ensimmäisen kerran palkintokorokkeelle?

Biken numerossa 10/2008 oli artikkeli MotoGP:stä teemalla ”No pain, no gain”. Siinä Mat Oxley kertoi mm. Clinica Mobile -varikkosairaalan toiminnasta.

Uusin numero