Lorenzo löi Rossin lähes seitsemällä kymmenyksellä

– Teimme hyvää työtä pyörän säätöjen kanssa. Vauhti oli kohdallaan sekä käytetyillä ja uusilla renkailla. Toki haemme yhä parannuksia, mutta kyse on lähinnä enää pienistä asioista, totesi Lorenzo itsevarmana – ja hiestä märkänä.

– Iltapäivällä oli todellakin kuumaa!

Rossi ei ollut lainkaan tyytyväinen pyöräänsä kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun avauspäivän jälkimmäisellä harjoitusjaksolla.

Rossi oli kärkikuljettajista ainoa, joka ei pystynyt kohentamaan aamun aikaansa. Rossi ajoi ensimmäisessä sessiossa ajan 2.00,915, joista hän jäi iltapäivällä neljä kymmenystä.

– Vauhti oli hyvällä tasolla aamupäivällä ja iltapäivän sessiossa sen viimeiseen varikkokäyntiin asti. Kokeilimme lopussa pehmeämpää rengasta ja se aiheutti pyörään tärinäongelmaa. En päässyt vielä osoittamaan todellista potentiaaliani, Rossi lähetti terveisensä lähinnä Lorenzolle.

Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella radalla ei rikottu vielä kahden minuutin rajaa, mutta erityisesti Lorenzon ja Hondan Dani Pedrosan kyyti oli kovalla tasolla.

Aamulla ykköseksi päätynyt Pedrosa jäi Lorenzosta päivän yhdistetyllä tuloslistalla vain 47 tuhannesosaa.

Australian GP:n tuore voitto vyöllään savusumun varjostamaan Kuala Lumpuriin saapunut Pedrosan tallikaveri Marc Marquez oli kolmas 0,226 sekuntia kärjen takana.

Neljänneksi paineli Ducatin Andrea Iannone ainoastaan 14 tuhannesosaa Marquezia huonommalla ajalla.

Kent ja Oliveira
Moto3:n kärjessä

Moto3-luokan harjoitusten kärjessä nähtiin tuttu kaksikko, eli mestaruuteen tukevan otteen omaava Danny Kent ja hänen ainoa uhkaajansa Miguel Oliveira.

Kent oli Leopard Racingin Hondallaan kiireisin aamulla ja Red Bull KTM Ajo-tiimin Oliveira puolestaan iltapäivällä.

Kentin aamun aika 2.13,715 piti pintansa koko päivän. Oliveira nousi jälkimmäisessä treenissä 0,191 sekunnin päähän pohjista.

– Ihan hyvä avauspäivä. Tämä rata vaatii aina ensimmäisenä päivänä soputumista lähinnä tuon kovan kuumuuden vuoksi. Muutimme pyörää paljonkin aamun harjoituksesta ja pidin niistä muutoksista. Jatkamme huomenna samaan tyyliin ja ilman paineita, kertoi Oliveira.

Oliveiran tiimikavereista Brad Binder päätyi kuudenneksi ja Karel Hanika sijalle 11. Binderin ero Kentiin oli 0,612 ja Hanikan 0,766 sekuntia.

Uusin numero