Lorenzo latasi Losailin paalupaikalle – sopimusneuvottelut MM-avauksen kuumin puheenaihe

Yamahalle jatkosopimusta virittelevä Lorenzo ei antanut sen paremmin Honda-, Ducati- kuin Suzuki-kuskienkaan hyppiä silmilleen valaistulla aavikkoradalla.

– Tunnen olevani paljon vahvempi kuin vuosi sitten täällä. Kisavauhtini on kohdallaan ja olen luottavainen. Taistelen voitosta, Lorenzo pudotteli pakolliset.

Lorenzo viimeisteli pohjiksi lukemat 1.54,543, joilla hän kukisti Hondan Marc Marquezin 91 tuhannesosalla. Marquezin kohtaloksi koitui radan viimeinen sektori.

Lorenzo ja Marquez saavat sunnuntaina klo 20 käynnistyvään kisaan rinnalleen kauden ”mustan hevosen”, eli Aki Ajon manageroiman Suzuki-kuljettajan Maverick Vinalesin. Vinales hiipui Marquezista ainoastaan neljä tuhannesosaa.

– Harmi, että laskimme viimeisen vedon ajoituksen vähän väärin. Ruutulippu oli ehtinyt nousta sekunnin ennen päätöskierrostani. En tiennyt sitä ja luulin jo saavuttaneeni paalupaikan kahden kymmenyksen erolla Jorgeen. No, vauhtini on nyt todella hyvällä tasolla ja taistelen sunnuntaina podiumista, kenties jopa voitosta. Vaikeudet alkavat olla nyt selätetty. Jos joku olisi sanonut kaksi viikkoa sitten, että olen nyt tässä tilanteessa, niin olisin pitänyt häntä hulluna!, myhäili Marquez.

Toiseen lähtöriviin asettuvat harjoituksissa loistanut Ducatin Andrea Iannone, Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi ja Ducatin toinen tehdaskuljettaja, eli Andrea Dovizioso.

Iannone jäi Lorenzosta 0,150, Rossi 0,272 ja Dovizioso 0,420 sekuntia.

Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa päätyi seitsemänneksi 0,535 sekuntia pohjista.

Lauantain kuumin puheenaihe Losailissa oli kuitenkin Yamahan sopimustilanne. Rossi allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen kausille 2017 ja 2018, mutta Lorenzo jätti puumerkkinsä vielä vetämättä.

– Lorenzo halusi, että solmisimme jatkosopimuksen jo Qatarin GP:ssä ja siksi teimme hänelle sekä Rossille tarjoukset hyvissä ajoin. Valentino allekirjoitti sen, mutta Jorge ei, kertoi Yamaha-pomo Lin Jarvis.

Lorenzon taholta on myönnetty, että tarjous on hänelle tähänastisen uran rahakkain.

– Pallo on nyt Jorgella. Hän tekee päätöksen jatkaako, vai lähteekö. Jorge haluaisi jatkaa, mutta jos hän päättääkin lähteä, niin emme voi sille sitten mitään. Tämä on elämää, muotoili Jarvis.

Uusin numero