Lorenzo latasi jälleen suvereenin voiton – Marquez kaatui

Lorenzo oli Mugellon radan herra ja hidalgo 23 kierroksen kisan alusta loppuun.

Huippustartin lähtöruudusta 13 napannut Hondan Marc Marquez nousi hiillostamaan Lorenzoa hetkeksi avauskierroksilla, mutta sekin hyökkäys jäi tällä kertaa pelkäksi kosmetiikaksi.

Lorenzo lisäsi kylmän viileästi vauhtia ja jätti Marquezin nahistelemaan kakkossijasta Ducatin Andrea Dovizioson ja Andrea Iannonen kanssa.

Dovizioson osalta kapina kotiyleisön edessä päättyi kuitenkin teknisiin murheisiin, kun kisaa oli jäljellä yhdeksän kierrosta.

Marquez puolestaan koki kohtalonsa kuusi kierrosta myöhemmin. Marquez kaatui shikaanissa ja kauden toinen nollakisa oli siinä.

Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi valahti avausmutkissa 11:nneksi ja hetken näytti, siltä, että ”Tohtorin” peli oli jo pelattu.

Rossi teki kuitenkin hyvän nousun muiden keskeytysten avittamana ja päätyi lopulta kolmanneksi 6,661 sekuntia Lorenzon takana.

Paalupaikkamies Iannone piti kipeästä olkapäästään huolimatta pintansa ja leikkasi maalilinjan kakkosena 5,563 sekuntia voittajasta jääneenä. Sijoitus oli Iannonelle MotoGP-luokan uran tähän mennessä paras.

Lorenzo nousi kuuden
pisteen päähän Rossista

Rossi johtaa kuuden osakilpailun jälkeen edelleen sarjaa. Lorenzo nousi kuitenkin enää kuuden pisteen päähän.

– Pyörä oli todella hyvä ja erityisesti avauskierros oli vahva minulta. Olen onnistunut voittamaan joskus ennenkin urallani kolme kisaa putkeen ja en osaa sanoa, olenko nyt vahvempi kuin koskaan ennen, mutta kaikki on ainakin ok. Pyrin saavuttamaan sen neljännen peräkkäisen voiton seuraavaksi kotikisassani Barcelonassa, pudotteli Lorenzo.

Iannonelle kakkossija maistui miltei voitolta.

– Himoitsin podiumia, enkä antanut periksi missään vaiheessa. Tämä oli parasta mihin pystyin. Jorge oli liian vahva.

Rossi oli hänkin tyytyväinen, vaikka voittoa ei tullutkaan.

– Vaikea kisa ja hyvä tulos siihen nähden, etten ollut tällä kertaa riittävän vahva oikeastaan missään vaiheessa viikonvaihdetta.

Dovizioso on sarjassa kolmantena ja Iannone neljäntenä 35 sekä 37 pisteen eroilla Lorenzoon. Kaksi viimeisintä mestaruutta nimiinsä vienyt Marquez majailee viidentenä 49 pistettä Lorenzosta jääneenä.