Lorenzo kiehuu kiukusta: ”flag-to-flag -sääntö on syvältä”

Aiemmin kuljettajat ilmoittivat esimerkiksi slics-renkailla ajaessaan, että kisa pitää keskeyttää, jos taivaalta tulee vettä.

Lorenzo on ehdottomasti sitä mieltä, että näin pitäisi toimia jatkossakin ja odottaa olosuhteiden tasaantumista.

Loikkiminen pyörän selästä toiseen ratavarikolla on Lorenzon mielestä täysin typerä ratkaisu.

Tv:n ehdoilla

Tallikaverinsa Valentino Rossin kanssa MotoGP-luokan maailmanmestaruudesta taisteleva Lorenzo koki sunnuntaina Misanossa kohtalonsa toiselta kantilta katsottuna, kun hän kävi radan kuivuessa vaihtamassa slicks-renkailla varustetun pyörän alleen.

Se oli pakkorako, sillä sadekelin renkaat olivat siinä vaiheessa riekalaina.

Uudet renkaat eivät olleet ehtineet kuitenkaan lämmetä riittävästi ja Lorenzo kaatui rajusti kostealla radalla. Samalla Rossi kasvatti MM-johtoaan 23 pisteeseen.

– En tiedä, johtuuko tämä flag-to-flag-sääntö televisioinnista tai jostain muusta, mutta sitä on ehdottomasti muutettava. Se on syvältä, jyrähtää Lorenzo.

Lorenzo korostaa, että kilvanajo kuivan kelin renkailla paikoittain yhä märällä radalla on äärimmäisen vaarallista.

– Se on se asia, jota meidän pitäisi välttää viimeiseen asti. Minun mielestäni tämä epäkohta on lajimme huonoin juttu. Vain kuljettajat tietävät, kuinka vaarallista se on.

Michelin tuo ensi kaudella MotoGP-luokkaan niin sanotun välikelin renkaan, mutta Lorenzon mukaan se on lähinnä vain kosmeettinen ratkaisu ongelmaan.

– Ne renkaat käyttäytyvät pitkälti vastaavasti kuin slicksit kosteassa kelissä.

”Valentinokin voi
tehdä virheitä…”

Misanon kaato oli raju.

– Onneksi selvisin siitä vammoitta, mutta olin kieltämättä hetken huolissani. Käteni turposi ja sain myös iskuja päähäni. En nähnyt pariin minuuttiin täydellisesti, mutta olo parani pian sen jälkeen. Se oli sunnuntain ainoa positiivinen asia, kuittasi Lorenzo.

Kotiyleisönsä edessä viidenneksi ajaneen Rossin piste-etumatka kasvoi Misanossa 11:llä, kun kaudesta on jäljellä viisi kisaa.

– Eroa on nyt siis 23 pistettä. Pystyin kuromaan aiemmin tällä kaudella 29 pisteen takamatkan umpeen ja näen, että minun on mahdollista toistaa se. Niin, ja kyllähän Valentinokin voi tehdä jonkun virheen. Valella on nyt paljon paineita. Hänellä on loppukaudella enemmän hävittävää kuin voitettavaa, tuumii Lorenzo.
 

Uusin numero