Lorenzo: “Kaksi vuotta kerrallaan”

– Ajan kaksi vuotta ja punnitaan tilanne sitten uudelleen. Jossain 15 vuoden iässä kaikki on kilvanajossa ja sen ympärillä erittäin hauskaa, mutta sen jälkeen tästä paketista tulee enemmän rutiinia, totesi Milanon EICMA:ssa vieraillut kuninkuusluokan tuplamestari.

Casey Stoner päätti lopettaa uransa MotoGP-sarjassa jo 27 vuoden iässä. Lorenzo ei tosin edes vihjaa sanallakaan, että hän aikoisi seurata tältä osin australialaisen jalanjälkiä. Asiat on kuitenkin punnittava tarkoin jatkossakin.

– Marco Simoncellin kuolema oli meille kaikille kova isku. Se pisti ajattelemaan, että näin voi tapahtua muillekin. Toisaalta me kaikki tiedämme, kuinka iso riski tässä lajissa on, muistuttaa Lorenzo.

Lorenzo ja hänen tallikaverikseen palannut Valentino Rossi joutuivat tuskailemaan alkuviikosta vetisten testiolosuhteiden kanssa niin Valenciassa kuin Aragonissakin.

Rossin, 33, todellisesta vauhdista Yamahalla saadaan näin ollen ensimmäisen kerran viitteitä helmikuun alussa Malesiassa, jossa ajetaan kauden 2013 toinen virallinen testijakso.

– Rossin paluu oli hyvä asia Yamahalle, hänelle itselleen ja myös minulle. Valentino pistää minut yrittämään yhä enemmän. Olen varma, että Valentino tulee olemaan vahva M1-pyörällä. Ainakin Yamaha uskoo siihen, että hän pystyy taistelemaan edelleen mestaruudesta, muotoilee Lorenzo.

– Niin, ja onhan Valentinon markkina-arvokin tietenkin todella kova, jatkaa Lorenzo.

Kuvassa Giacomo Agostini ja Jorge Lorenzo Milanon EICMA:ssa. Kuva: Motogp.com
 

Uusin numero