Lorenzo kaikki kaikessa Yamahalle, Rossin paluu miltei mahdottomuus

– Meillä on jo kaksi nopeaa kuljettajaa, eli Casey (Stoner) ja Dani (Pedrosaa). Minun on vaikea nähdä tässä ja muutenkaan tulevaisuuden yhtälössä tilaa Valentinolle, muotoilee Hondaa uuteen kukoistukseen nostamassa ollut Livio Suppo.

Hondan matalaääninen manageri varoo visusti lausumasta liian jyrkkiä mielipiteitä maanmiehensä tulevaisuudesta. Jorge Lorenzon Yamaha-ryhmän hollantilainen päällikkö ja entinen kilvanajaja Wilco Zeelenberg on tosin toista maata tässäkin mielessä.

– En tiedä mitään Rossin tulevaisuudesta ja mahdollisista ajatuksista paluusta Yamahalle. Siitä hänen pitää keskustella isompien päälliköiden (Lin Jarvis) kanssa. En kuitenkaan usko, että se on mahdollista. Hän sulki Yamahan ovet lopullisesti kauden 2010 jälkeen. Niitä ole enää mahdollista avata uudelleen, lataa Zeelenberg.

– Me haluamme pitää Lorenzon, emmekä ottaa Rossia. Ykkösprioriteettimme on saada Jorgen kanssa jatkosopimus aikaan mahdollisimman pian, jatkaa Zeelenberg.

MM-kauden Qatarissa voitolla avannut ja tulevana sunnuntaina kotiyleisönsä edessä Jerezissä jo kolmatta peräkkäistä kuninkuusluokan voittoa hakeva Lorenzo, 24, on väläytellyt hyvissä ajoin vihreää valoa Yamahalle.

– Haluaisin ajaa koko lopun urani Yamahalla.

Dream team Lorenzo-
Marquez ei toteudu

Jos ja kun Lorenzo jatkaa uraansa Yamahalla, niin hänen tiimikaverinsa löytyy suurella todennäköisyydellä triosta Ben Spies-Andrea Dovizioso-Cal Crutchlow. Spies kilpailee toista kautta Yamahan tehdastiimissä ja Dovizioso ja Crutchlow kyttäävät tilaisuuttaan merkin satelliittitiimin rivakassa ruodussa.

– Spies on osoittanut kykynsä voittoihin asti tällä tasolla, mutta hän kaipaa lisää varmuutta. Meidän pitää odottaa puolen kauden paikkeille ja katsoa, mikä tilanne on silloin Benin osalta. Myös siksi, että sekä Crutchlow ja Dovizioso ovat olleet varsin hyvässä vauhdissa, vinkkaa Zeelenberg.

Zeelenberg ei siis näe Rossin paluuta mahdollisena Yamahalle. Sama pätee espanjalaisen dream teamin Jorge Lorenzo-Marc Marquez suhteen.

– Olin siinä mielessä pettynyt Moto2-luokkaan, että Elias (Toni) tuli sieltä mestarina MotoGP:hen, jossa hänellä oli suuria vaikeuksia. Viime vuoden mestari Bradl (Stefan) on sen sijaan ehtinyt osoittaa jo nyt, että hänellä on kirkas tulevaisuus edessään MotoGP-luokassa. Stefan on nopea ja varmaotteinen kuljettaja.

– Niin ja onhan sieltä Moto2:sta tulossa myös toinen superlahjakkuus. En voi kuitenkaan mainita hänen nimeään (Marquez), koska hän on siksi vahvasti sidoksissa kilpailijaamme (Honda). Meillä ei ole tarjolla pyörää hänelle, Zeelenberg viittaa vilungisti Marquezin suuntaan.

Kauden toinen MM-osakilpailuviikonvaihde käynnistyy Jerezissä perjantaina klo 10.15 Moto3-luokan ensimmäisillä vapailla harjoituksilla. MotoGP-luokka aloittaa urakkansa klo 11.10 ja Moto2 tuntia myöhemmin.

Jerezissä ajetaan MM-pisteistä jo 26. kerran peräkkäin. Jerez on varmistanut paikkansa MotoGP-kartalla myös kauden 2013 osalta.
 

Uusin numero