Lorenzo ja Stoner Ajon tiimin puolella

Tuomaristo päätti langettaa loppusuoran rajun taistelun perusteella ranskalaiselle Zarcolle 20 sekunnin aikasakon, jonka vuoksi hän putosi 125-kuutioisten luokan kauden viidennen MM-osakilpailun tuloslistalla voittajan paikalta kuudenneksi. Zarcon katsottiin kiilanneen voittajaksi julistetun espanjalaisen Nicolas Terolin radalta.
– Zarcon liike maalisuoralla ei ollut täysin puhdas, mutta ei hän ansainnut siitä noin kovaa rangaistusta. Minusta olisi ollut oikeudenmukaisempaa, että hänet olisi pudotettu toiselle sijalle, toteaa espanjalainen Yamaha-kuljettaja Lorenzo.

Kuninkuusluokan kisan Kataloniassa Hondalla voittanut australialainen Stoner liikkuu vastaavilla linjoilla.
– Olen samaa mieltä Jorgen kanssa. Rangaistus oli vähän liian kova. Kyse oli viimeisestä kierroksesta, jossa Zarco ei tehnyt aiemmin mitään virhettä. Hän ei tosiaankaan ansainnut tuollaista pudotusta tuloslistalla. Myös minusta toinen sija olisi ollut tässä tilanteessa paikallaan.

De Puniet: ”Ottaa päähän!”

MotoGP-luokassa Ducatin Pramac-tiimissä kilpaileva Randy de Puniet puolustaa maanmiestään kovemmin sanankääntein.
– Ottaa todellakin päähän, sillä Zarco olisi ansainnut uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton. Tällaisia liikkeitä tapahtuu kilpailutilanteessa. Äärimmäisen kurja juttu Johanille.

Mamola: ”Missä linja?”

Lajin takavuosien suuruuksiin kuuluva yhdysvaltalainen Randy Mamola kysyy aiheellisesti, minne säännöissä vedetään raja vastaavissa tapauksissa.
– Minusta Zarco ei käyttänyt ainakaan mitään kyynärpäätaktiikkaa, eikä häntä olisi ollut syytä rankaista. Vastaavia tilanteita on nähty ennenkin, mutta miksi sitten niistä kaikista ei koidu rangaistusta? Yhteinen linja puuttuu. No, Zarco osoitti kuuluvansa kärkeen. Hänelle tulee vielä lisää mahdollisuuksia loistaa.

Poncharal: ”Ankaraa”

Mamolan tapaan pitkään kuvioissa mukana ollut MotoGP-sarjan talliyhdistyksen päällikkö ja Tech 3-tiimejä johtava ranskalainen Herve Poncharal painottaa, että tällaiset tilanteet jakavat jyrkästikin mielipiteet.
– Toiset ovat Zarcon ja toiset taas Terolin puolella. Zarco yritti Barcelonassa aggressiivisesti jotain urhoollista, mitä pidän pitkän kokemuksen perusteella mestarin merkkinä. Rangaistus oli ankara, mutta ymmärrän että tuomaristoin oli reagoitava tilanteeseen. Le Mansin tapahtumat Simoncellin (Marco) ja Pedrosan (Dani) välillä ovat tuoreessa muistissa. Lisäksi Moto2- ja 125-kuutioisten luokissa on kuultu lukuisia valituksia kuljettajien vaarallisesta käyttäytymisestä radalla.

Uusin numero