Lorenzo ja Rossi hiillostavat Hondaa: “Jerez on Yamahan rata”


Lorenzo uskoo, että tilanne muuttuu, kun kilvanajo jatkuu kovilla kierroksilla tulevana viikonvaihteena Jerezissä.

– Jerez on ollut yleensä parempi rata Yamahalle. Jerez on pienempi rata ja pääsuora on huomattavasti lyhyempi Austiniin verrattuna. Siitä on vähemmän haittaa meille, Lorenzo lähettää taitavasti terveisensä Hondan leiriin.

Lauantaina 26 vuotta täyttävä Lorenzo johtaa sarjaa tasapistein Marquezin, 20, kanssa heidän kotiyleisönsä eteen tultaessa.

Marquez: ”Vähemmän
kokemusta Jerezistä”

– Austin oli mahtava, mutta olemme palanneet nyt Eurooppaan ja jalat on pidettävä kaikesta ja kaikista onnitteluista huolimatta tiukasti maan pinnalla. Muilla kuljettajilta on Jerezistä enemmän kokemusta MotoGP-luokan pyörällä. Lupaan silti tehdä kaikkeni ja tavoitella podiumsijoitusta. Se olisi fanien edessä mahtava saavutus, sanoo Marquez.

Espanjalaisyleisö odottaa kuninkuusluokan kekkereistä triplaa tulevana sunnuntaina.

Visio ei ole kaukaa haettu, sillä Pedrosa on tunnetusti vahva Jerezissä. Pedrosa on ajanut andalusialaisradalla kahdeksan kertaa putkeen podiumille mukaan lukien hänen viimeinen kautensa 250-kuutioisissa.

– Jerez lukeutuu ehdottomasti suosikkiratojeni joukkoon. Ilmapiiri on mahtava ja fanit ovat todellakin intohimoisia. Vaikka missasinkin voiton Austinissa, niin sieltä tarttui paljon hyvää matkaan. Siitä on hyvä jatkaa Jerezissä, Pedrosa tuumii tuttuun tyyliinsä ilman uhoa.

Casey Stoner ajoi Hondalla viime vuonna voittoon Jerezissä. Lorenzo oli toinen ja Pedrosa kolmas. Lorenzo latasi Jerezissä MotoGP-luokan ykköseksi kausilla 2010 ja 2011. Lisäksi hänellä on hallussaan Jerezin radan nopein kierrosaika ja paalupaikkaennätys kaudelta 2008.

– Pidetään kokonaisuus, eli pitkä sarja päällimmäisenä mielessä, mutta voin vakuuttaa, että olen kilpailukyinen Jerezissä, Lorenzo antaa lukea rivien välistä julistuksensa väkevästä voiton tavoittelusta.

Rossi: ”Podiumille”

MM-pisteissä neljäntenä oleva Lorenzon tiimikaveri Valentino Rossi on kuitannut Jerezistä peräti kuusi kuninkuusluokan voittoa. Italialaisen maailmanlaajuinen fanitus ei tunne rajoja ja hän nauttii tunnetusti melkoista suosiota myös Espanjan maaperällä.

– Näen Jerezin erittäin tärkeänä kisana. Uskon ja toivon, että olemme täällä todella nopeita talvitestien tavoin. Pyörän säätöjen kanssa on edelleen tekemistä, mutta meillä on ideat olemassa sen osalta. Tavoitteeni on ehdottomasti podiumilla, painottaa Rossi.

Rossi suuntaa tässä vaiheessa katseensa jo osittain ensi maanantaihin.

– Ajamme silloin testiä Jerezissä ja pääsemme kokeilemaan erilaisia asioita. Jerezin ohella Le Mans ja Mugello ovat ne suotuisimmat radat Yamahalle, vinkkaa Rossi.

* MotoGP-luokan ennätyksiä Jerezin radalla:
Rataennätys: Dani Pedrosa Espanja, Honda (2010) 1.39,731
Paalupaikkaennätys: Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha (2010) 1.38,189
Huippunopeus: Marco Melandri Italia, Honda (2005) 291.9 km/h
 

Uusin numero