Lorenzo ja Marquez perjantain harjoitusten sankarit Jerezissä

Yamahaa kuskaava Lorenzo siksi, että hän oli helteisen päivän molempien harjoitusjaksojen nopein.

Ja Hondan Marquez puolestaan siksi, että hän nousi yhdistetyllä tuloslistalla kolmanneksi siitäkin huolimatta, että taistelijan murtuneen vasemman pikkusormen leikkkauksesta on vierähtänyt vasta vajaa viikko.

Lorenzo latasi päivän parhaansa 1.39,174 heti aamun harjoituksessa. Iltapäivällä hän kellotti lukemat 1.39,300, joista siinä vaiheessa toiseksi ajanut Marquez jäi 0,128 sekuntia.

– Olemme tehneet Yamahan kanssa isoja asioita takavuosina. Kaksi viimeistä kautta eivät ole olleet parhaimpiamme, mutta olemme tulleet tähän vuoteen todella keskittyneinä ja entistä vahvempina. Minun pitää nyt osoittaa se täällä lauantaina ja erityisesti sunnuntaina, pudotteli Lorenzo ja tyrmäsi samalla varikolla velloneet Ducati-huhut yhdessä Yamaha-päällikkö Lin Jarvisin kanssa.

Marquez kiersi 4,4 kilometrin mittaisen radan yhteensä 33 kertaa. Suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän teki tuon ilman kipulääkitystä.

– Voin olla iloinen siitä, että käsi toimi tänään niin kuin olimme osanneet odottaneetkin. Kivut ovat yhä kovat, mutta pystyn ajamaan silti useampia kierroksia kerrallaan. Katsotaan nyt, onko käsi huomenna jo parempi, ellei siihen sitten tule turvotusta, tuumi Marquez.

Perjantain toiseksi kiireisin oli Lorenzon tapaan aamulla parhaimmillaan ollut Suzukin Aleix Espargaro, jonka ero pohjiin oli ainoastaan 49 tuhannesosaa.

Marquez jäi Lorenzosta yhdistetyllä tuloslistalla 0,254 ja neljänneksi päätynyt Ducatin Andrea Iannone 0,361 sekuntia.

Sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen johtava Lorenzon tiimikaveri Valentino Rossi joutui tyytymään yhdeksänteen sijaan 0,698 sekuntia kärjestä.

Rossi oli jälkimmäisessä harjoituksessa vasta 13:s 1,094 sekunnin erolla Lorenzoon.

Uusin numero