Lorenzo huimassa iskussa Jerezissä – paalupaikkaennätys paperia

Lorenzo latasi Yamahallaan Jerezin 4,4 kilometrin mittaisella radalle uuden ja upean paalupaikkaennätyksen lukemin 1.37,910. Hän alitti 0,210 sekunnilla Hondan Marc Marquezin nimissä viime kaudelta olleen aiemman ennätyksen.

Lorenzo ja Yamahan tehdastiimi tekivät hektisessä, 15 minuutin mittaisessa aika-ajossa myös taktisesti täysosumatyötä. Lorenzo kävi vaihtamassa uuden takarenkaan poikkeuksellisesti kolme kertaa ajaen pohjat viimeisellä vedollaan.

– Olen erittäin tyytyväinen. En olisi uskonut pystyväni ajamaan tuollaista aikaa näin lämpimissä olosuhteissa. Paalupaikka on hieno asia, mutta kisa on silti aina eri juttunsa, muistutti Lorenzo.

Marquez turvautuu
kipulääkkeisiin kisassa

Marquezkaan ei tosin antanut viikko sitten tehdyn sormileikkauksen haitata suuremmin tahtia.

Marquez lunasti kakkosruudun 0,390 sekuntia Lorenzon takana. Kova temppu, sillä Marquezin vasen pikkusormi on edelleen varsin kivulias.

– En turvautunut tänään kipulääkkeisiin, mutta aion tehdä sen kisassa, vahvisti Marquez.

Marquez kaatui aika-ajoa edeltäneessä neljännessä harjoituksessa, mutta onneksi harmittomasti.

– En halunnut ottaa aika-ajossa mitään riskiä, jotta voin lähteä 100-prosenttisessa iskussa kilpailuun. Edessä on tosi kova kisa ja Jorge vaikuttaa erittäin vahvalta.

Lorenzo ja Marquez saavat eturiviin rinnalleen Ducatin Andrea Iannonen, joka jäi pohjista 0,558 sekuntia.

Toisen lähtörivin miehittävät Yamahan satelliittitiimin Pol Espargaro, sarjaa johtava Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi ja Suzukin Aleix Espargaro.

Uusin numero