Lorenzo FIM Gaalassa: ”En tehnyt radalla mitään, mitä minun pitäisi katua”

Mestari Jorge Lorenzo ei maininnut suoraan Yamaha-tallikaverinsa Valentino Rossin nimeä, mutta lähetti ”Tohtorille” rivien välistä viestin tähän tyyliin: ”En tehnyt radalla mitään, mitä minun pitäisi katua”.

Kuohunta kulisseissa kuitenkin jatkuu.

Rossi teki oman liikkeensä ja julkisuustemppunsa FIM Gaalan alla lopettamalla Lorenzon ja Hondan Marc Marquezin seuraamisen Twitterissä.

Rossi antaa eleellään ymmärtää syyttävänsä edelleen Marquezia ja Lorenzoa liittoutumisesta häntä vastaan mestaruustaistelussa.

Ilmapiiri on tulehtunut, mutta Yamaha-pomo Lin Jarvis vakuuttaa, että takavuosilta tuttu seinä ei tule erottamaan Rossia ja Lorenzoa varikkoboxissa ja että dataa kuljettajien välillä jaetaan jatkossakin.

Lorenzo odottaa, että aika parantaa haavat.

– Ainakaan minun osaltani ei tule olemaan mitään ongelmaa. Kunnioitan jatkossakin vastustajiani, kuten olen aina urallani tehnyt, Lorenzo totesi FIM Gaalan pressitilaisuuden puheenvuorossaan.

Kuninkuusluokan kolminkertainen MM-kultamitalisti Lorenzo on tosin ollut käärmeissään siitä, että hänen mestaruuttaan ei näytetä kunnioitettavan riittävästi. Mallorcan mies alleviivasi ansioitaan Jerezissä.

– Minulla oli huikeat paineet mestaruuden ratkaisseessa viimeisessä kisassa Valenciassa, mutta saavutin paalupaikan, ajoin kisan nopeimman kierroksen ja voitin. Sen parempaa työtä et voi yksinkertaisesti tehdä. Korostan edelleen, että kunnioitan kanssakilpailijoitani, enkä tehnyt radalla mitään, mitä minun pitäisi katua. En tule aiheuttamaan tulevaisuudessakaan ongelmia yhdellekään kuljettajalle.

Mikkola ja Remes
Gaalan suomalaistähdet

Tähtiä tuikkineessa FIM Gaalassa myös suomalaisurheilijat pitivät jälleen pintansa Heikki Mikkolan ja Eero Remeksen voimin.

Mikkolasta kruunattiin kirjaimellisesti motocrossin legenda Jerezissä. Nelinkertaisen maailmanmestarin nostaminen FIM-legendojen joukkoon oli määrä tapahtua jo vuosi sitten, mutta intohimoinen metsämies oli silloin estynyt kunniasta.

Aktiivikuljettajista enduroässä Remes piti suomalaisen moottoripyöräurheilun MM-kultakannasta saavuttamalla päättyneellä kaudella uransa ensimmäisen tittelin. Se irtosi vakuuttavalla tavalla E1-luokassa.

Remestä voidaan onnitella käytännössä jo tässä vaiheessa myös tulevasta valinnasta Suomen parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi.

Uusin numero