Lorenzo: ”Älkää tehkö samaa, mitä minä tein Assenissa!”

Tänään Sachsenringin radalla Saksassa kauden kahdeksannen MM-osakilpailun urakkansa toipilaana käynnistävä Lorenzo myöntää, että hän liikkui Assenissa harmaalla alueella niin lääketieteellisesti kuin riskienkin osalta.

Lorenzo sai toki Assenissa lääkäreiltä luvan kilpailla, mutta nyt GP-piireissä ihmetellään sitä, mihin raja vedetään jatkossa vastaavissa tilanteissa.

Vaarana on se, että kuljettajat – missä tahansa moottoripyöräurheilussa – nostavat tapaus Lorenzon esimerkikseen hakiessaan lääkintöhenkilökunnalta kilpailulupaa loukkaantumisen jäljiltä.

– Pyydän, älkää, älkää tehkö sitä mitä minä tein Assenissa, toppuuttelee Lorenzo.

– Olen sitä mieltä, että tulevaisuudessa kuljettajien ei tule eivätkä he saisi kilpailla, jos he ovat vastaavassa tilanteessa kuin minä Assenissa. Tosin aina pitää muistaa se, että jokainen kuljettaja on erilainen – myös fyysisesti. Jos tunnet itsesi henkisestiki riittävän vahvaksi, niin kaikki on mahdollista, muotoilee Lorenzo.

Lorenzon leikannut lääkäri kehotti häntä olemaan osallistumatta Hollannin TT:hen. Lorenzo piti kuitenkin päänsä ja Assenissa tehty lääkärintarkastus jäi sittenkin enemmän vain muodollisuudeksi.

Kolmatta kuninkuusluokan mestaruutta tavoitteleva Lorenzo suoritui riskistä loistavasti ajamalla viidenneksi, mutta mies on selvästikin puntaroinut sitä pitkään ja hartasti, mitä tosiaankin tuli tehtyä.

– Kuulin tämän tapaukseni jälkeen, että yksi italialaiskuljettaja oli halunnut palata kilpailemaan vain viikon siitä, kun tämä oli katkaissut oikean kätensä. Ei, se ei ole loogista. Painotan edelleen, että Assen ei saa muodostua esimerkiksi kenellekään, eikä millekään taholla.

Saksan GP-viikonvaihde käynnistyy tänään klo 10 alkavalla Moto3-luokan vapaalla harjoituksella.

Uusin numero