Lorenzo aikoo tehdä ihmeen Assenissa: radalle, jos lääkäri sallii!

Torstaina toisella harjoituksjaksolla märällä radalla rajusti Yamahallaan kaatunut Lorenzo palasi perjantaina illansuussa Barcelonasta Asseniin.

Lorenzon kasvoilta kuvastui väsymys kovien ja kiireisten kokemusten jäljiltä. Lorenzon solisluuta tukee kahdeksalla ruuvilla kiinnitetty titaanilevy, mutta mies on toiveikas sen osalta, että hänet nähdään sittenkin radalla jo lauantaina.

Yamahalta vahvistettiin, että Lorenzo on valmis kokeilemaan ajokuntoaan kisa-aamun warm up-sessiossa, mikäli hän läpäisee lääkärintarkastuksen.

Jos Lorenzo saa luvan ajaa warm up’issa, niin tilanne kartoitetaan sen jälkeen tiimin ja lääkintähenkilökunnan kanssa uudelleen kisan osalta. MotoGP-luokan kauden seitsemäs MM-osakilpailu käynnistyy Assenissa lauantaina klo 16 Suomen aikaa.

Lorenzo ei ollut luonnollisestikaan siis mukana aika-ajossa, joten hän lähtisi 26 kierroksen kilpailuun ruudusta 12. Lorenzo oli kolmen harjoitusjakson nopein kuljettaja ajettuaan pohjat torstain ensimmäiseen kuivan kelin treeniin. Lorenzo lunasti näin ollen paikkansa 12 nopeimman kuljettajan aika-ajo 2:hteen.

Hondan Dani Pedrosa johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla Lorenzoon. Kolmantena oleva Pedrosan tiimikaveri Marc Marquez tulee puolestaan 23 pistettä Lorenzon takana.

Marquezilta murtui perjantain harjoituksen hurjassa kaatumisessa sormi ja varvas, mutta meno jatkuu.

– Lorenzo ja lääkintähenkilökunta tietävät mitä tekevät ja heillä on riittävästi kokemusta ratkaisuun. Eipä silti, kyllähän se olisi meille kaikille yllätys, jos hän (Jorge) ajaa  lauantaina, tuumi Marquez.

Paalupaikan valloittanut Cal Crutchlow puki kaikkien tunnot sanoiksi tuttuun tyyliinsä.

– Jorgesta tulee sankarini jos hän ajaa!

* Hollannin TT:n aikataulu lauantaina 29.6. Assenin radalla:
09.40-10.00, Moto3-luokan warm up
10.10-10.30, Moto2-luokan warm up
10.40-11.00, MotoGP-luokan warm up
13.00, Moto3-luokan 7/17 MM-osakilpailu
14.20, Moto2-luokan 7/17 MM-osakilpailu
16.00, MotoGP-luokan 7/18 MM-osakilpailu
 

Uusin numero