Ljungqvist Heinolan MM-endurosta: ”Järjestäjällä on vahva osaaminen aikaisemmilta vuosilta”

* Kurt Ljungqvist, Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja:
– Heinolan moottorikerho ansaitsee suuret kiitokset siitä, että ovat ottaneet MM-kilpailun järjestettäväksi tänä vuonna. Meille tämä on hieno asia, että kilpailu ajetaan hyvissä maisemissa ja järjestäjällä on vahva osaaminen aikaisemmilta vuosilta. Arvokilpailut Suomessa ovat hyvin tärkeitä lajin kannalta, tarvitsemme niitä nuorille kuljettajille ponnahduslautana eteenpäin maailmalle. Suomessa on totuttu tekemään hyvälaatuisia ja kovatasoisia kilpailuja.

* Ville Valve, Heinolan moottorikerhon puheenjohtaja:
– Olemme kiitollisia luottamuksesta jonka olemme saaneet MM-sarjan promoottorilta sekä Suomen moottoriliitolta. Meille tämä on merkittävä voimanponnistus. On hienoa, että Heinolassa on pystytty pysymään kehityksessä mukana ja järjestämään arvokilpailuja muutaman vuoden välein ja vielä vapaaehtoisvoimin. Olemme panostaneet paljon siihen, että kilpailun seuraaminen on helppoa. Olemme tuoneet maastokokeet lähelle ihmisiä ja kilpailukeskuksen kaupungin keskustaan. Rakennamme Heinolan motocrossradalle vauhdikkaan ja näyttävän erikoiskokeen, jossa perjantai-iltana ajetaan kilpailun avaava super-testi. Suosittelen sitä kaikille, panostamme siihen tosissaan.

* Juha Salminen, moninkertainen maailmanmestari, E2-luokan kuljettaja:
– Kotikisoissa parasta on kun pystytään ajamaan kotiyleisölle. Suomalainen endurokansa ja harrastajat näkevät meidät ajamassa. Pystymme näyttämään heille osaamistamme. Minulle sopii kyllä haastavakin reitti, mitä vaikeampaa sitä paremmin menee. Tosin haastavalla en tarkoita, että vettä tulee ämpäristä
kaatamalla. En ole ikinä ajanut Heinolassa enduroa, mitä nyt Päijänne-ajossa läpi vähän joskus alkuvuosina. Minulla ei ole kokemusta Heinolan maastoista sen enempää.

* Marko Tarkkala, moninkertainen MM-mitalisti, E3-luokan kuljettaja:
– Kyllä Heinolasta on hienot muistot. Aina periaatteessa kun olen Heinolassa ajanut niin on voittoja tullut. MM:stä ensimmäinen voittoni ja EM:stä voitot myöhemmin. Kotikisat tuo itselle lisälatausta, kyllä luottavaisin mielen lähden kisaan. Pyörän kehitystyössä hommaa riittää, olemme aika pitkällä jo nyt. Olemme laskeskellut, että viimeistään Suomen MM-osakilpailussa pitää olla vehkeet valmiina jotta pystymme ajamaan palkintosijoista.

* Paavo Honkanen, tulevaisuuden lupaus, EY-luokan kuljettaja (Youth cup):
– Manageri Marika Ahola on laittanut lisäpotkua tähän hommaan. Töitä tehdään kovasti. Ensimmäiset MM-kilpailut eivät onnistuneet toivotulla tavalla, mutta reissu kokonaisuutena omasi paljon positiivista. Hyvät treenit ja kisakokemusta tuli. Järkevästi on ajettava ettei aleta hölmöilemään vaikka ollaankin kotiyleisön edessä ja tulosta pitäisi saada.
 

Uusin numero